De derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is er een geworden waar men op hoopte qua eindstand 3-3. Ook eentje met veel spektakel, strijd en een mooi scenario van het doelpuntenverloop. ,,Onze gelijkmaker was dikverdiend”, zei Rijnsburg-middenvelder Ivo Rottiné over de 3-3 van Raily Ignacio in blessuretijd. Rottine verruilde, net als Martin van Eeuwijk, afgelopen zomer landskampioen Katwijk voor Rijnsburgse Boys.

De Uien namen binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong door Resham Sardar en Marvin Wijks. Enige tijd daarvoor raakte Jeroen Hessing nog de paal en ontsnapte Katwijk nog aan een achterstand. Niets aan de hand na die snelle en comfortabele voorsprong zou je zeggen. Maar het liep toch even heel anders dan verwacht voor Rijnsburgse Boys.

Aanvankelijk leek het een kwestie van tijd voordat de derde goal genoteerd kon worden. De ploeg van Niek Oosterlee liet uitstekend voetbal de eerste twintig tot 25 minuten. Katwijk kwam er in die fase van de wedstrijd veel minder aan te pas. Toch was de ploeg van Bruinink met een paar sporadische uitvallen levensgevaarlijk via Romano de Jonge en Jeffrey Jongeneelen. Het tweetal kwam toen (nog) niet aan scoren toe.

Het overwicht van Rijnsburgse Boys verdween als sneeuw voor de zon. De ploeg van Oosterlee liet de teugels teveel vieren en gaf de regie uit handen, waar Katwijk dankbaar gebruik van maakte. Een serie corners leverde uiteindelijk twee goals op. De eerste was van Romano de Jonge. De jongeling speelt al weken uitstekend in het team van Bruinink en was zeer alert om de aansluitingstreffer binnen te schieten.

Vlak daarna was het de beurt aan Joost Leonard, die de 2-2 maakte en de wedstrijd compleet op zijn kop zette. Als het aan Bruinink had gelegen had de eerste helft nog wel even langer mogen duren, zo gaf hij na de wedstrijd aan.

De tweede helft bracht veel spanning, strijd en passie. De manschappen van Oosterlee waren na de optater van de twee goals in korte tijd voor de rust weer enigszins hersteld. Toch nam Katwijk na een stief kwartier in de tweede helft de leiding. Opnieuw Leonard was de maker van de goal. Na de 2-3 ontvouwde zich een heerlijk gevecht op de mat. Opvallend was dat er desondanks geen enkele gele kaart werd getrokken in deze sportieve derby. Scheidsrechter Van Beelen voelde de sfeer van de derby goed aan.

Met nog zo’n kwartier te gaan, probeerde Oosterlee met een aantal wissels de meubelen te redden. Dat leek weinig resultaat op te leveren. Maar toen brak de 94e minuut aan. Het was het moment van Ignacio. Voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd scoorde de spits een belangrijke goal. Ditmaal dus de verlossende 3-3. De bezoekers reageerden woedend en vonden dat arbiter Van Beelen af had moeten fluiten. De drie minuten extra tijd waren al ruim overschreden, betoogde Bruinink. De geplaagde coach baalde, maar zei ook trots te zijn op zijn ploeg.

Wie natuurlijk geen problemen had met de gelijkmaker was Rijnsburger Rottiné. De Noord-Hollander vond dat zijn ploeg loon naar werken had gekregen. ,,Het is jammer dat we een 2-0 voorsprong verspelen en dan vooral in zo’n kort tijdsbestek voor rust. We speelden in de eerste fase van de wedstrijd uitstekend voetbal, moet ik zeggen. Het was wachten op de 3-0. In zo’n derby geven details vaak de doorslag. Zo’n bal tegen de paal is zo’n detail. Dat we uiteindelijk nog gelijkmaken is dikverdiend naar mijn mening. Dit is uitermate belangrijk voor de stand op de ranglijst. Deze wedstrijd was tenslotte een zespuntenduel. Nu houden we Katwijk op achterstand. We moeten er nu voor gaan zorgen dat we wedstrijden over de streep gaan trekken. Als je een serie kan neerzetten, stijg je met stip en kunnen we echt naar boven gaan kijken”, besloot Rottiné.