Veel nieuws over linksbacks maandagavond bij Noordwijk. De runner-up van de Hoofdklasse B ziet Sander Bosma en Rowin Mol na het seizoen vertrekken. Daar staat de komst van een nieuwe, linksbenige vleugelverdediger tegenover. Danny de Jel komt over Katwijk.

De Jel was vorig seizoen een belangrijke kracht in het kampioenselftal van Katwijk. Deze voetbaljaargang raakte hij, mede door de ziekte van Pfeiffer, zijn basisplaats kwijt. De Jel is al enige tijd fit, maar Dick Schreuder blijft de voorkeur op ‘5’ geven aan Michiel van Dam. In een eerder interview met VIDB vertelde de Leidschendammer dat zijn gevoel zei dat hij Katwijk moest verlaten. De Jel diende eerder ook Westlandia, Voorschoten ’97 en Wilhelmus.

Opmars
Jeugdproduct Bosma maakte een opvallende ontwikkeling door aan de Duinwetering. Hij begon bij de senioren in het derde, stroomde vervolgens door naar het tweede en belandde uiteindelijk bij de hoofdmacht. Bosma schopte het zelfs tot basisspeler en was jarenlang een prima kracht. Dit seizoen krijgt Brayen Brocker als linksachter de voorkeur, waardoor Bosma op het tweede plan is geraakt. Zaterdag tegen Deltasport was Bosma als invaller nog wel belangrijk in de last-minute 2-1-zege.

Voor Mol is zijn verblijf op de Duinwetering geen groot succes geworden. Hij kwam anderhalf jaar geleden over van  FC Volendam, maar slaagde er niet in een vaste waarde te worden. Mol was eerder ook actief voor FC Utrecht en Purmersteijn.

Selectie Noordwijk 2016-2017

Nieuw: Nick Sanders (Zwaluwen), Danny de Jel (Katwijk)

Blijft: Dogan Corneille (trainer), Stefano Goncalves, Emiel Wendt, Brayen Bröcker, Marios Lomis, Mark Veerman, Martijn le Congé, Denzel James, Raymond Manuputty, Ruperto Dorothea, Diederick, Hoogerwaard, Jeroen Borsboom

Vertrekt: Mustafa Amezrine, Rob Overvliet, Sander Bosma, Rowin Mol

Foto: Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN