Zondag verloor SV Hillegom kostbare punten tegen VUC in de strijd om de titel. Sinds een aantal weken is er nieuw gezicht te bewonderen in de basis: Joey Sobhi. De middenvelder is 22 jaar en sinds eind januari de nummer tien van zijn ploeg. Hij is op die positie, zo lijkt het, de vervanger van Ruben Beentjes.

 “Dat Ruben tussentijds is vertrokken is jammer, maar dat opent voor mij de weg om een vaste plek te veroveren in het team. Daar heb ik alles voor over en dat zie ik wel zitten. Ik werk er hard aan om mijn creativiteit in het veld te verbeteren. Ik wil op bepaalde facetten nog beter worden. Op trainingen moet je laten zien wat je in je mars hebt. Ik sla dan ook nooit een training over of er moet een gegronde reden voor zijn. Ik streef ernaar om een vaste plek te bemachtigen in het team.”

 Sobhi maakt sinds drie seizoenen deel uit van de A-selectie. “Het bevalt me prima bij Hillegom. We draaien weer lekker mee in de Tweede Klasse. Het zou mooi zijn als we weer mee kunnen spelen om de titel. Lukt dat niet, dan hebben we altijd nog kans om via de nacompetitie orde op zaken te stellen. Na de jeugd ben ik gelijk opgenomen in de groep. In mijn eerste seizoen heb ik redelijk veel gespeeld onder Richard Hogervorst. En ook het tweede jaar onder Bas Naber (vorig seizoen, red.) heb ik ook redelijk wat minuten gemaakt.”

 Sobhi is ook naast het veld een streber. Hij hoopt deze maand af te studeren als ingenieur. “Ik studeer bouwkunde en moet deze maand mijn scriptie inleveren. Binnen een maand hoop ik mijn studie af te ronden en aan het werk te gaan. Het wordt even een spannende tijd. Als ik dat papiertje binnen heb, geeft dat natuurlijk een goed gevoel. Ik kan mij dan helemaal richten op mijn werk en het voetbal bij Hillegom.”

Foto: Dirk van de Reep

POPULAIRE BERICHTEN