De schorsing van Van Nispen-speler Bart van Eeden krijgt een volgend hoofdstuk in een boek dat nog lang niet is afgesloten. De aanvaller, die op 22 november in het duel tegen Altior een rode kaart kreeg en vervolgens voor zeven wedstrijden werd geschorst, mag toch weer in competitieverband uitkomen voor de Zilkers. Dat heeft de KNVB per mail laten weten aan Van Nispen. De bond claimde een week geleden nog dat het beroep dat Van Nispen had aangetekend niet binnen was gekomen en dat Van Eeden dus niet speelgerechtigd was. Van Nispen had de aanvaller, zoals het hoort een wedstrijd aan de kant gehouden, maar hangende het onderzoek weer opgesteld. Na het dossier nog een keer goed bekeken te hebben is de KNVB tot een andere conclusie gekomen.

,,De tuchtcommissie heeft uitgebreid naar het dossier van de heer Van Eeden gekeken en is tot de conclusie gekomen dat hoewel Bart van Eeden/Van Nispen niet de juiste procedure hebben gevolgd, ze beiden niet willens en wetens de regels hebben geprobeerd te omzeilen. De tuchtcommissie heeft de overtuiging dat er zonder verkeerde intentie is gehandeld en dat het altijd de intentie is geweest om niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. Er is om deze reden besloten dat het niet akkoord gaan met het schikkingsvoorstel alsnog in behandeling wordt genomen. Tot het moment van de definitieve uitspraak is de heer Van Eeden speelgerechtigd”, laat de voetbalbond per mail weten aan Van Nispen.

Onduidelijkheid

Er was grote onduidelijkheid ontstaan omdat de KNVB claimde dat het verweerschrift niet was binnengekomen. Van Nispen liet daarop weten dat dat wel degelijk was gebeurd. Vervolgens bleek dat dit naar een niet bestaand e-mail adres was verstuurd. ,,Het verweerschrift is ons pas onder ogen gekomen nadat Van Nispen ons wederom had gemaild (nu wel naar het juiste e-mailadres). Onder de laatste e-mail stond de eerder verzonden mail. Het juiste e-mailadres staat altijd aangegeven in de schikkingsvoorstelbrief. De tuchtcommissie van de KNVB heeft nu dus geoordeeld dat hoewel er fouten gemaakt zijn dat dit niet met opzet is gebeurd en dat Van Eeden en Van Nispen hier niet verder voor gestraft hoeven te worden. Ook wordt de zaak dus alsnog in behandeling genomen”, aldus de KNVB.

De bond zegt verder wel dat Van Nispen twee regels niet goed heeft nageleefd. ,,Voordat er überhaupt een schikkingsvoorstel was uitgebracht werd er al gereageerd op de gegeven rode kaart in de wedstrijd. En daarnaast is er vanuit het bestuur een reactie gekomen op de gegeven rode kaart, maar dit kan alleen als een aanvullende reactie naast het verweerschrift van de speler worden ingediend.”

Not amused

Voorzitter Tino de Groot was vorige week not amused over de handelswijze van de KNVB. ,,We schijnen het naar het verkeerde mailadres te hebben gestuurd, maar ze hebben het wel gelezen”, vraagt De Groot zich af. ,,We kregen dan uiteindelijk een standaardbrief van zo’n typgeit van de KNVB, die helemaal niet weet wat er speelt en gebeurd is. Alles gaat via de computer. Een scheidsrechter voert de code van een rode kaart in, en daar komt meteen een straf uitrollen. Het is jammer dat de bezuinigingen hiertoe leiden.”

Foto: Trudy van den Berg

POPULAIRE BERICHTEN