Consternatie na afloop van Spakenburg – Katwijk (2-6). De thuisploeg weigerde akkoord te geven op het wedstrijdformulier. Reden was het invallen van Danny de Jel, die niet op het wedstrijdformulier stond. Uiteindelijk vond arbiter De Winter in de reglementen dat het toegestaan is om een invaller  later toe te voegen. Desondanks weigerden de Blauwen hun fiat te geven.

,,Het is een lesje voor de KNVB om duidelijkheid te verschaffen”, laat Jan van Diermen, bestuurslid technische zaken van Spakenburg, weten. ,,Ik ben zelf ook maar een leek en geen jurist, maar de scheidsrechter en de vierde man wisten het ook niet. Dat zegt genoeg. Ze zijn uiteindelijk de reglementen ingedoken en hebben gevonden dat het toegestaan is om een speler toe te voegen als hij maar over een geldige spelerspas beschikt. Dat is natuurlijk ook een krankzinnige situatie dat je op het laatste moment maar iedereen kan toevoegen.”

,,Dit is niet bedoeld om Katwijk een hak te zetten”, vervolgt Van Diermen. ,,Want ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en dikverdiend gewonnen. Maar sinds Kozakken Boys – HBS is de discussie omtrent het wedstrijdformulier enorm opgelaaid. Het formulier is alsnog opgestuurd en ik verwacht dat de KNVB snel, waarschijnlijk maandag al, duidelijkheid zal verschaffen.”

Collega Cees Bruinink betreurt het handelen van Spakenburg. ,,Het is jammer dat dit nu een aandachtspunt in de media wordt. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. De Jel stond gewoon in de opstelling, dat heeft iedereen van de media kunnen zien, maar niet op het wedstrijdformulier. Een foutje van een vrijwilliger. De Jel is gewoon speler van Katwijk, dat is allemaal volledig transparant. Spakenburg had ook gewoon navraag kunnen doen buiten de media om.”

Update: Spakenburg laat bij monde van persman Johan Petersen aan de lokale krant De Bunschoter weten alsnog zijn akkoord aan het formulier te hebben gegeven.

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN