De vrouwen van ADO Den Haag, vv Alkmaar en TSG 1899 Hoffenheim komen zondag 26 januari naar Ter Leede voor de eerste editie van de ‘Ter Ladies Cup – Winter Edition’. De wedstrijden starten eind januari om 11.00 uur. De finale vindt drie uur later plaats in Sassenheim.

Het toernooi dient als voorbereiding voor de tweede seizoenshelft voor de verschillende clubs. De vrouwen van Ter Leede bezetten momenteel de vierde plek in de Topklasse achter DTS’35 Ede, FC Eindhoven en Saestum. De ploeg hervat op zaterdag 8 februari de competitie met een thuiswedstrijd tegen DTS’35 Ede.

ADO Den Haag en vv Alkmaar komen uit in de Eredivisie. De club uit Noord-Holland staat momenteel zesde. Dat is één plekje lager dan de vrouwen van ADO Den Haag. Die worden dit seizoen gecoacht door Sjaak Polak. Hij stond vorig jaar nog voor de groep bij SJC. De vrouwen van Hoffenheim staan tweede in de Duitse Bundesliga op slechts drie puntjes achterstand van koploper en topclub Wolfsburg.

Nieuwe trainer
Overigens zitten de vrouwen van Ter Leede nog wel met een probleempje: een coach voor volgend seizoen. Op de website van de Sassenheimers kunnen coaches die belangstelling hebben reageren op de vacature. Een trainer moet wel in het bezit zijn van een UEFA B licentie. Hassan Azoum is momenteel nog de trainer van de Sassenheimse vrouwen.

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘2019: een jaar van uitersten voor Achefay’

POPULAIRE BERICHTEN