Vier clubs in de Bollenstreek hebben zich inmiddels bij de KNVB ingeschreven om deel te nemen met de nieuwe O23-competitie. Katwijk, Quick Boys, FC Lisse en Ter Leede hebben bevestigd dat ze een team gaan afvaardigen in de nieuwe competitie. Het doel van deze nieuwe opzet is om de overgang van jonge voetballers naar het seniorenvoetbal makkelijker te maken.

Alle amateurclubs mogen aan de O23-competitie deelnemen, betaald voetbalorganisaties zijn ervoor uitgesloten. De BVO’s zullen voornamelijk actief zijn in de nieuw gevormde O21-competitie, dat een maximum kent van 40 inschrijvingen. De O21-competitie wordt onderverdeeld in vier verschillende divisie’s. Daaronder valt de O23, die wie worden onderverdeeld in drie verschillende divisies. Wanneer een ploeg kampioen wordt in de hoogste O23-divisie is het mogelijk om naar de O21-competities te promoveren.

Indeling
Quick Boys hoopt in een zo hoog mogelijke O23-divisie te worden ingeschreven. ,,Omdat wij hoog spelen met onze JO19-1 (Derde Divisie, red.) hopen wij dat wij in de hoogste klasse kunnen starten”, laat bestuurslid technische zaken, Gert Pluimgraaff, weten. Ter Leede laat weten dat het dezelfde hoop heeft als Quick Boys. Ook voor FC Lisse lijkt dat een haalbare kaart, omdat hun JO19-1 in de Tweede Divisie voetbalt.

Voor Katwijk gaat het O23-team wel een belangrijke rol spelen binnen de hiërarchie van de club, valt op de website van de Katwijkers te lezen. De tweededivisionist is van plan om het team de thuiswedstrijd om 12:00 uur af te laten werken.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘KNVB wil jeugdvoetbal herstructureren: vier nieuwe competities voor beloften’

POPULAIRE BERICHTEN