De status van Robbert Susan binnen vv Katwijk is haast ongeëvenaard. Als een echte captain haalde de linkspoot zijn teamgenoten zaterdag naar voren tijdens de podiumceremonie op de eigen Krom.

Een aantal meter naast het podium op het parkeerterrein liet Susan even na half tien ’s avonds alles even op zich inwerken. Ruim een uur was het feestgedruis al in volle gang. Susan was – zoals we ‘m kennen – een grote animator. Hij had door  het muzikaal introduceren van bijna alle Katwijk-spelers nauwelijks een stem over.

“Geweldig. Na de wedstrijd tegen Maassluis dacht ik: laat Sparta maar winnen. Dan hadden we het tegen IJsselmeervogels dinsdag zelf af kunnen maken. Op dat moment overheerste de teleurstelling. Maar nu ik denk: mooi man. Dit maakt alles weer goed. Echt ongekend.”

Kapot van de zenuwen
Susan stond zelf in Maassluis noodgedwongen aan de kant, iets waar hij liever geen gewoonte van maakt. “Je kunt zelf niets doen. Normaal heb ik nooit zenuwen. Nu ging ik er bijna kapot aan.”

Vanaf de zijlijn zag Susan dat Katwijk zich stukbeet op het taaie Maassluis. “Ik denk dat we één grote kans tegen hebben gekregen, die schoten ze binnen. Daarna hebben ze, op het laatste kwartier na, niet veel meer afgedwongen.” In die fase speelde Katwijk al enige tijd va banque. “Maar bij ons zat het er niet in, laat dat duidelijk zijn.”

Uiteindelijk kwam de helpende hand van Jong Sparta, dat later op de dag – in navolging van de gehele top drie – onderuit ging bij De Treffers. Daardoor werd de zesde ster voor Katwijk alsnog een feit. En dat al drie wedstrijden voor het einde. “Dat je tien punten los staat, is echt bizar”, stelde Susan.

‘Gigantische machine’
De middenvelder roemde de kracht van de kampioen van de Jack’s League. “Wij zijn een echt team. Voetballend gezien zijn wij niet de allerbeste. Als je kijkt naar Kon. HFC, die zijn voetballend gigantisch. Dat is bij ons misschien iets minder. Maar wij zijn een gigantisch team, een gigantische machine. Dat maakt het grote verschil in deze competitie.”

De eindconclusie mag dan ook duidelijk zijn. “Als je dertig wedstrijden zo goed presteert, altijd en overal bovenaan hebt gestaan, dan ben je absoluut de terechte kampioen.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: In beeld | De kampioensfestiviteiten op de Krom

POPULAIRE BERICHTEN