Daags na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Quick Boys nog een aanvallende versterking gepresenteerd. Dyllandro Panka komt over van FC Volendam en heeft voor een jaar getekend. Ook is er een eenzijdige cluboptie voor een extra seizoen, meldt Quick Boys zondag.

De 23-jarige Panka is al de derde voorhoedespeler die in korte tijd is gestrikt. De afgelopen tijd werden ook Ravelino Junte en Jim Beers vastgelegd. Laatstgenoemde is een goede bekende voor Panka, aangezien ze al teamgenoten in Volendam waren.

“Met Jim Beers heb ik een goede band. Het is natuurlijk altijd fijn dat je al mensen kent als je bij een nieuwe club komt”, vertelt Panka op de clubsite. “Daarnaast heb ik heel goede gesprekken gehad met Gert Pluimgraaff en de trainer. Ook drie andere clubs uit de Jack’s League hebben interesse getoond, maar uiteindelijk geeft het contact met Quick Boys mij het beste gevoel.”

Geen doorbraak in Volendam
Panka verkaste in 2019 van Purmersteijn naar FC Volendam, waar hij in september 2020 zijn eerste profcontract ondertekende. Toch bleef een definitieve doorbraak uit. Hij kwam in totaal tot acht competitie-optredens voor de kersverse promovendus.

Zijn contract liep nog een jaar door, maar is op verzoek van Panka ontbonden. “Ik doe nu bewust een stapje terug. In de afgelopen twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Op trainingen laat ik zien dat ik het niveau aan kan, maar de concurrentie bij FC Volendam is groot. In het begin heb ik wel een kans gekregen, maar na een blessure ben ik naar de achtergrond verdwenen. Bij Quick Boys hoop ik het plezier in het spelletje terug te vinden.”

Lees ook: Quick Boys versterkt zich met Volendam-spits

Foto: Quick Boys

POPULAIRE BERICHTEN