Edwin Grünholz is geslaagd voor de trainerscursus UEFA Pro. De Hagenaar rondde dinsdag succesvol zijn laatste stage af bij RKC Waalwijk. Op woensdagavond ontvangt Grünholz zijn diploma, meldt Quick Boys.

UEFA Pro wordt in de volksmond ook wel de cursus betaald voetbal genoemd. Met het binnenhalen van zijn diploma is Grünholz dus gerechtigd om in het gehele profvoetbal als hoofdtrainer te werken. Hij volgde de cursus afgelopen seizoen (21/22) en liep stage bij in totaal vier clubs: NAC Breda, Sparta, ADO en dus RKC.

“Het is goed om ook bij andere voetbalclubs mee te kunnen kijken, want iedere trainer doet het weer anders. Het was echt wel hard werken, maar het is mooi om te zien hoe je de steun krijgt van staf en spelers, tot aan het laatst aan toe. Daar ben ik ze zeker dankbaar voor”, vertelt Grunholz op de clubsite van Quick Boys.

De voormalig zaalvoetbalinternational richt momenteel zijn pijlen volledig op Quick Boys. Vorig seizoen combineerde hij het hoofdtrainerschap met een rol als assistent-coach bij ADO Den Haag. Zijn tijd in het Bingoal Stadion kwam ten einde, omdat de nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuyt koos voor een andere invulling van de technische staf.

Foto: FC Lisse

Lees ook: El Kachati gaat voor twintig goals bij Quick Boys dit seizoen

POPULAIRE BERICHTEN