Kees Zethof was na afloop van de derbyzege op Quick Boys (2-1) een tevreden man. Het vloeren van de koploper met een duidelijk eigen gezicht in de opstelling was voor de trainer van Noordwijk een bevestiging dat de rood-witten de juiste richting op manoeuvreren. “Het is leuk om onderdeel uit te maken van een uitdaging om te kijken hoe ver je kan komen met eigen jongens. Ik denk dat we dat op het hoogste niveau van Nederland niet slecht doen.”

Tegen Quick Boys startten er drie Noordwijkers in de basis: Emiel Wendt, Sander Bosma en Sem van Oosten. Daarnaast vielen Zethof’s zoon Teun en Moatasim el Yakoubi in. “Dat zijn er vijf, maar er zijn er ook een aantal niet. Ruben Marbus en Max van Duin zitten nu in het buitenland bijvoorbeeld. Ik denk dat geen enkele club in de Tweede Divisie met zoveel eigen jongens als ons speelt.”

‘Kwaliteit bij Van Oosten’
Op Sportpark Duinwetering werd Van Oosten, maker van de 2-0, tot man van de wedstrijd uitgeroepen. “Er zijn heel veel dingen die Sem kan verbeteren”, zei Zethof. “Maar laten we vooral ook voorzichtig vaststellen dat er kwaliteit in hem zit. Dat is ook de reden dat hij dit seizoen alles heeft gespeeld. Waarom hij er ook met vaste regelmaat uitgaat, is omdat het volhouden nog een probleem is. Daar moet hij aan werken.”

Van Oosten had in de eerste helft te maken met Chima Bosman, die vervolgens werd vervangen door Nigel Ogidi Nwankwo, een speler van wie Zethof zei gecharmeerd te zijn. “Ik vind dat wel een heel goede back. Je zag de tweede helft dat een linkspoot op de linkerflank wel een meerwaarde voor je team kan hebben”, daarbij doelend op de aanvallende impulsen van Ogidi Nwankwo.

‘Dat zegt iets over Quick Boys en het beleid. Maar het is niet aan mij om daar een oordeel over te hebben.’

Noordwijk zette niettemin de wedstrijd naar zijn hand in de tweede helft. In een fase waarin de openingstreffer zich al even aandiende zorgde Jesper de Vré voor de 1-0. Zo’n tien minuten later verdubbelde Van Oosten de marge. Ivailo Staal zorgde nog wel voor de 2-1 en daarmee een spannende slotfase, maar Noordwijk hield stand tot genoegen van Zethof.

“Wij zijn voor niemand bang en dat zal ook nooit gebeuren. Dat past ook binnen deze competitie, waar we allemaal goede spelers hebben en van een goed strijdplan uitgaan. Dan is de vorm van de dag vaak bepalend. Dat zag je vandaag ook weer: Quick Boys kwam hier als koploper naartoe en dacht dat het allemaal halleluja was.”

Een verslaggever van het Leidsch Dagblad vroeg Zethof of het ‘Jan Modaal’ tegen het ‘grootkapitaal’ was geweest. De Noordwijk-coach counterde door te zeggen dat die vergelijking voor eigen rekening was, maar kwam wel met een antwoord.

“Als ik kijk naar het huidige Quick Boys zie ik dat er zeven nieuwe spelers in de basis staan ten opzichte van vorig seizoen. Dat zegt iets over Quick Boys en het beleid. Maar het is niet aan mij om daar een oordeel over te hebben. Ik ken de club alleen van buitenaf. Pas als ik daar tussen heb gelopen, kan ik daar een gefundeerde mening over geven. Wel kan ik zeggen dat wij het anders doen. Wij halen spelers die bij andere clubs zijn afgevallen.”

Oktober en november zijn doorgaans maanden waarin gesprekken en beslissingen over contractverlengingen met trainers op de rol staan. Bij Noordwijk is dat nog niet concreet, reageert Zethof desgevraagd. Hij weet dus niet of hij er een zevende seizoen aan vast gaat plakken. “Afgelopen donderdag hebben we in een groot geheel het eerste gesprek gehad. Dat ging niet over mij, maar over de club in zijn algemeenheid. Technische zaken vooral.”

Foto’s: Orange Pictures

Bekijk ook: Reacties Van Oosten en El Kachati na Noordwijk – Quick Boys (2-1)

POPULAIRE BERICHTEN