Rijnsburgse Boys heeft een vijftal spelers langer aan zich gebonden. In de contracten van captain Bram Ros, Jeroen Spruijt, Delano Asante, Sjors Kramer en Steff van Rooijen zijn de opties gelicht, waardoor ze ook volgend seizoen op de Middelmors spelen.

Van het vijftal zijn Ros en Spruijt het langst als Ui actief. Zij kwamen medio 2018 over van respectievelijk HBS en Westlandia. Het tweetal is indien fit, maar miste een flink gedeelte van het lopende seizoen door blessures. Ros is sinds twee duels weer terug, Spruijt is alweer een aantal duels langer van de partij.

Ruim anderhalf jaar basisspeler
Asante kwam in 2020 over van Quick, waar hij de gehele jeugdopleiding had doorlopen en het eerste elftal had gehaald. De Hagenaar is nu voor het tweede seizoen op rij basisspeler. Anderhalve week geleden opende de rechtsbuiten nog op zeer fraaie wijze de score tegen Excelsior Maassluis (5-0).  Volgend seizoen komt met Thomas van Haaften een vriend van Asante naar de Middelmors.

Kramer kwam officieel in de zomer van 2022 over naar Rijnsburg, maar vanwege een rondreis door Zuid-Amerika sloot hij pas in december 2022 aan bij de A-selectie. Vorig seizoen fungeerde hij vooral als invaller, dit seizoen maakt hij meer speelminuten, het merendeel als rechtsback.

Hereniging met Van der Kooij
Van Rooijen wordt komende zomer herenigd met René van der Kooij, ook al zijn trainer bij Hercules. De middenvelder kwam afgelopen zomer al over van de Utrechtse club. Van Rooijen kende een sterke fase bij Rijnsburgse Boys, maar was vervolgens een fikse periode uit de roulatie.

Een blindedarmoperatie rond de jaarwisseling zorgde ervoor dat hij zes weken volledige rust moest houden. Inmiddels heeft hij zijn rentree gemaakt op het trainingsveld.

Lees ook: Matchwinner Ros: ‘Hopelijk de onderkant van de ranglijst nu wel gezien’

POPULAIRE BERICHTEN