Bram Ros is op de weg terug bij Rijnsburgse Boys. De verdediger maakte zaterdag op bezoek bij ADO ‘20 voor de tweede keer zijn opwachting in de hoofdmacht na ruim vier maanden afwezigheid. Ros viel net als midweeks tegen Excelsior Maassluis (5-0) in en had niet lang nodig om zich te onderscheiden. Zijn goal in de 58e minuut bezorgde Rijnsburgse Boys het volle pond in Heemskerk: 0-1.

Zodoende mochten de Rijnsburgers voor de tweede keer deze week drie punten bijschrijven. “Dat is zeker lekker in een seizoen waarin het nog niet allemaal op rolletjes loopt”, zei de captain in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk. “Ik denk dat we nu zeker naar het linkerrijtje kunnen kijken en de onderkant van de ranglijst hopelijk wel hebben gezien.”

Ros viel dinsdag tegen Maassluis 27 minuten in en tegen ADO ’20 kwam hij direct na rust binnen de lijnen. Het was wel even andere koek, geeft de rechtspoot aan. “Ik vind sowieso invallen altijd wel zwaar lichamelijk gezien”, aldus Ros. “Dinsdag was het 5-0 en al gespeeld. Vandaag moesten we alle zeilen bijzetten. Zeker op het einde van de tweede helft merkte ik wel dat het wat zwaarder werd.”

Kansen niet goed uitgespeeld
Uiteindelijk bleef het onnodig spannend in de ogen van Ros. “We hadden gewoon die 0-2 erin moeten schieten. Er waren twee of drie prima kansen die we niet goed uitspelen, waarvan één op de paal. Dan weet je dat het gewoon nog moeilijk gaat worden op het einde. Zij hebben een grote, sterke spits voorin die op alles loopt. Het blijft een risico dat-ie maar één keer goed hoeft te vallen. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

Wel kreeg Bram de Bruin nog rood diep in blessuretijd. “Ik denk dat Bram ongelukkig op hem landde, maar hij ‘m niet echt een schop gaf. Laten we hopen dat de schorsing meevalt.”

Ros is dus zelf weer terug aan het front. Hoe fit is hij precies? “Honderd procent vind ik een groot woord, maar ik ben ieder geval blessurevrij. Je ziet: een helft lukt zeker prima. Ik ben van ver gekomen en heb er hard voor gewerkt, dan is het fijn om weer terug te zijn. Ik denk dat ik richting de honderd procent fitheid ga.”

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Rijnsburgse Boys wint door kopbal Ros in Heemskerk, FC Lisse opnieuw onderuit
Bekijk ook: Asante: ‘Hij was echt perfect, ik raakte hem heel lekker’

POPULAIRE BERICHTEN