Alle Bollenstreekclubs – op FC Lisse na – kenden een prima start van de tweede seizoenshelft. Rijnsburg verpulverde op de Middelmors FC Lisse (6 -0), Noordwijk won op de Duinwetering van Excelsior ’31 (3 -0), Katwijk boekte een zeer belangrijke overwinning bij Excelsior Maassluis (0 – 3) en ook Ter Leede won knap van Capelle (1 – 0).

Rijnsburgse Boys – FC Lisse  6 – 0
Keerpunt in de wedstrijd was de 19e minuut waarin Buijs de rode kaart ontving na een overtreding binnen de zestien op Ignacio. De spits schoot de Uien vanaf de penaltystip op 1 – 0. De ploeg van Oosterlee speelde met een man meer een gewonnen partij, zeker nadat Van der Vijver (34.) de 2 – 0 ruststand op het bord schoot. Diezelfde Van der Vijver zorgde in 50e minuut voor de definitieve beslissing na een mooie assist van Ignacio. Vervolgens brachten Wijks (58.) en weer Ignacio (63.) de Uien naar 5 -0. Het slotakkoord was wederom voor Van der Vijver die zijn goede optreden in de 72e minuut bekroonde met zijn derde treffer.

Scoreverloop
22. 1 – 0 Ignacio, 34. 2 -0 Van der Vijver, 50. 3 – 0 Van der Vijver, 58. 4 -0 Wijks, 63. Ignacio, 72. Van der Vijver
Rode kaart: Niels Buijs (22.)

VV Noordwijk – Excelsior ’31  3 – 0
Noordwijk boekte een prima en zeer belangrijke overwinning op Excelior ’31. De mannen van Robbert de Ruiter waren vanaf de eerste minuut doordrongen van het belang van de wedstrijd. Al na een kwartier stond de ruststand op het bord via Goncalves (9.) en Splinter (12.). De tweede helft verzuimde Noordwijk de ploeg uit Rijssen op grotere achterstand te zetten. Uiteindelijk bepaalde Emiel Wendt in blessuretijd de eindstand.

9. 1 -0 Goncalves, 12. 2 – 0 Splinter,  90. 3 -0 Wendt

Excelsior Maassluis – VV Katwijk  0 – 3
Ook Katwijk deed wat het moest doen. De landskampioen wil zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen en maakte een getergde indruk. Donny van Ooijen schoot in de 16e minuut de 0 – 1 binnen. Zijn maatje Jongeneelen zorgde 5 minuten voor rust voor de belangrijke 0 – 2, wat tevens de ruststand was. De overwinning werd in de 61e minuut veiliggesteld door Robbert Susan vanaf de penaltystip.

16. 0 – 1 Van Ooijen, 40. 0 – 2 Jongeneelen, 61. 0 – 3 Susan

Ter Leede – Capelle 1 – 0
De ploeg van Henk Wisman won knap van het altijd lastige en stugge Capelle. Lange tijd leek de brilstand op de het bord te blijven staan. Totdat invaller Mike Dam in de 78e minuut de zeer belangrijke 1 – 0 binnenschoot.