Foreholte heeft zich dinsdagvond als derde regioclub geplaatst voor de derde ronde van de Districtsbeker. De Voorhouters waren op de Elsgeest met 3-2 te sterk voor Te Werve. Kagia speelde eveneens een thuiswedstrijd, maar ging na strafschoppen onderuit tegen de zaterdagtak van Westlandia.

Foreholte – Te Werve kende een opvallend einde van het eerste bedrijf. De Voorhouters leidden na 38 minuten nog met 1-0, maar bij rust was het 3-1. Te Werve kwam eerst uit een penalty op gelijke hoogte, waarna Swen Veenstra zijn tweede van de avond maakte en vervolgens Sam Lemmers voor de 3-1 tekende.

In het tweede bedrijf bleef het lang 3-1, maar na de aansluitingstreffer van Te Werve tien minuten voor tijd werd het toch nog spannend. Foreholte raakte de controle kwijt, maar trok op het tandvlees toch de zege over de streep.

Comeback zonder beloning
Kagia knokte zich knap terug tegen Westlandia, maar die comeback bleef uiteindelijk zonder beloning. De Westlanders namen na een 2-2-eindstand de strafschoppen benutten. Kagia kende een dramatische start en stond binnen vijf minuten met 0-2 achter. De oranjehemden gaven zich echter niet gewonnen. In de 36e minuut volgde een zeer fraaie aansluitingstreffer via Melvin van der Meer af. In de tweede helft maakte Kagia jacht op de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd. Uitgerekend de maker daarvan, Rick Verdegaal, miste als enige in de strafschoppenreeks.

Kagia – Westlandia 2-2 (1-2)
Goals: Van der Meer, Verdegaal

Foreholte – Te Werve 3-2 (3-1)
Goals: Veenstra (2), Lemmers