Kees Zethof vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van Foreholte. Dat heeft de inwoner van Noordwijk aan VIDB laten weten. Zethof vindt dat het tijd is voor een nieuw gezicht. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij Foreholte.

,,Het doel van Foreholte is een stabiele tweedeklasser te worden. Vorig seizoen zijn we kampioen geworden en als we er dit jaar in slagen ons te handhaven, dan ben je eigenlijk daar waar je wezen wil”, legt Zethof uit. ,,Daarnaast is het tweede seizoen handhaven altijd moeilijker dan het eerste. Dan moet je niet alles hetzelfde blijven doen en is het voor de jongens misschien wel goed als er een nieuw gezicht voor de groep komt.”

De beslissing om uit elkaar te gaan, kwam op Zethofs initiatief. Foreholte wilde graag met hem door. ,,Het was een moeilijke beslissing. Foreholte is een fantastische vereniging.”

Plan B

Zethof hoopt volgend seizoen bij een nieuwe club aan de slag te gaan. Mocht dat niet lukken, dan heeft hij al een plan B. ,,Ik heb twee jongens in de A1 en C1 van Noordwijk lopen. Dan ga ik lekker die twee teams trainen. Maar natuurlijk hoop ik het liefst een nieuwe club te vinden.” Zethof, in het bezit van TC1, was eerder trainer van Van Nispen en Teylingen. Vorig seizoen liep hij stage bij Noordwijk.

Het doel van Zethof voor de resterende maanden is duidelijk: hij wil Foreholte achterlaten als tweedeklasser. ,,Als dat lukt denk ik dat we redelijk maximaal gepresteerd hebben”, zegt hij. ,,Stapsgewijs gaat het steeds beter. Tegen de drie toppers verlies je de afgelopen weken steeds met één doelpunt verschil. Wij kunnen nog beter.”

Foreholte staat momenteel op de elfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen het spelen van promotie-degradatiewedstrijden verplicht.

POPULAIRE BERICHTEN