Ter Leede heeft zaterdagmiddag een spetterende uitzege op ASWH geboekt. De Sassenheimers wonnen in Hendrik-Ido-Ambacht met liefst 1-6. FC Rijnvogels kwam ook op vreemde bodem in actie en speelde met 1-1 gelijk bij Barendrecht.

De ploeg van Niek Oosterlee maakte er een ware voetbalshow van op bezoek bij ASWH. Ter Leede leidde na zeventien minuten met 0-3 en na een halfuur zelfs met 0-4. Rowdy van der Putten kopte na zes minuten de 0-1 binnen, waarna Luc de Kruijs even later het eindstation was van een fraaie aanval.

Ter Leede bleef hongerig en voerde via een eigen goal uit een corner en een benutte strafschop van Tomas Arroyo de score verder op.

Na een 0-4-ruststand viel de volgende Ter Leede-goal halverwege de tweede helft, via Van der Putten. De spits maakte in de 78e minuut ook nog zijn derde van de middag. Het was de 1-6 en tevens het slotakkoord van de wedstrijd.

Remise Rijnvogels
FC Rijnvogels hield een punt over aan het bezoek aan Barendrecht. Op het Twitter-account van de Katwijkers wordt gerept over een ‘slordige wedstrijd’. De thuisploeg kwam op slag van rust op een 1-0-voorsprong. Na de pauze drong Rijnvogels aan en werd het na een uur spelen beloond met de gelijkmaker. Daar bleef het ook uiteindelijk bij op De Bongerd.

ASWH – Ter Leede 1-6 (0-4)
Goals: Van der Putten (3), Arroyo, L. de Kruijs, eigen doelpunt

Barendrecht – FC Rijnvogels 1-1 (1-0)
Goal: onbekend