Met de nodige ontlading en bepaald niet ingetogen verliet Raily Ignacio zaterdagmiddag het veld op Nieuw Zuid. AFC had de topper bij Quick Boys met 1-3 gewonnen en iedereen mocht het van hem weten. “Als we hadden verloren, hadden ze het bij mij ook gedaan. Nu doe ik het even terug”, zei de oud-spits van Rijnsburgse Boys met een glimlach na afloop.

“Dit zijn de wedstrijden om te winnen, vanwege de prestige en de eer”, vervolgde Ignacio. “Daarnaast heb ik hier veel vrienden en je wilt niet verliezen van mensen die je kent. Dat weegt echt zwaar voor mij. Zelfs nu, nadat we hebben gewonnen, klagen sommige mensen alweer: ‘ik heb je niet gezien, Raily, je bent te weinig in het spel voorgekomen’. Moet je nagaan hoe het was geweest als we hadden verloren. Uiteindelijk is het nooit goed.”

‘Met mijn 35 jaar gaan de jaren wel tellen. Ik moet er hard aan trekken om op zaterdag zo fit mogelijk aan de wedstrijd te beginnen.’

Voor de spits ontbrak de kers op de taart in de vorm van een goal. Hij raakte in de eerste helft wel de paal, maar zijn inzet caramboleerde terug het veld in en werd vervolgens voor een leeg doel overgeschoten door ploeggenoot Cody Klaver. “Ik ben super kritisch op mezelf, baal echt dat ik niet heb gescoord.”

Ignacio was wel zeer te spreken over hoe AFC zich als collectief had gepresenteerd. “Ik ben echt super trots op de teamprestatie en de manier waarop we ‘m over de streep hebben getrokken.”

Vriendschap met Grünholz
Met de zege versloeg Ignacio ook zijn goede vriend Edwin Grünholz, de hoofdtrainer van Quick Boys. De spits legt uit hoe hun verstandhouding is.Edwin is ten eerste gewoon een geweldige vent, een heel lieve man. Hij komt natuurlijk uit het Haagse en we hebben een gezamenlijke beste vriend, Albert van Oosten. Ik mag Edwin heel graag.”

Ignacio heeft zelf ook een verleden in de Bollenstreek, hij kwam een aantal jaar uit voor Rijnsburgse Boys. Het was niet vanwege die achtergrond dat hij graag winnend uit de strijd wilde komen. “Nee, dat is alweer tien jaar geleden. Ik vind dit gewoon mooie wedstrijden: in het hol van de leeuw, als er veel publiek is. Daarbij had ik hier nog nooit gewonnen, uit bij Quick Boys. Lekker dat dat nu ook gebeurd is.”

Afgaande op het wedstrijdbeeld kwamen de punten de bezoekers toe, AFC had met name in de tweede helft de touwtjes stevig in handen. “Als ik eerlijk ben, had ik meer verwacht van Quick Boys”, stelt Ignacio. “Ze kwamen wel met 1-0 voor en hadden in de tweede helft ook 2-0 kunnen maken. Dat was niet verdiend geweest, ik denk dat wij uiteindelijk terecht hebben gewonnen.”

Veel trainingsuren in de gym
Wie Ignacio op Instagram volgt, weet dat hij doordeweeks veel uren in de sportschool doorbrengt. Het is volgens hem nodig om te kunnen blijven presteren in de Jack’s League. “Ik denk dat het zeker wel helpt”, stelt de oud-speler van ADO Den Haag over zijn inspanningen buiten het veld. “Ik moet fit blijven, zodat ik op het veld niet het lachertje word. Met mijn 35 jaar gaan de jaren wel tellen. Ik moet er hard aan trekken om op zaterdag zo fit mogelijk aan de wedstrijd te beginnen.”

AFC staat inmiddels alweer een aantal weken bovenaan. Dat betekent volgens Ignacio niet dat zijn ploeg de voornaamste kanshebber voor de titel is. “Ik snap wel dat mensen dat zeggen, maar ik denk niet dat wij dat zo mogen uitspreken. We zitten pas in november man. Voor mij zijn er zeven of acht titelfavorieten.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van den Meiracker duidelijk na topper: ‘Op alle fronten afgetroefd’

POPULAIRE BERICHTEN