Op bezoek bij DOVO bleef Quick Boys zaterdagmiddag steken op een 1-1 gelijkspel. Met pijn in het hart overigens, want bij winst had de Nieuw Zuid-formatie de eerste plaats op de ranglijst over kunnen nemen van koploper Noordwijk dat eveneens gelijkspeelde.

,,Het blijft natuurlijk doodzonde dat dit vanmiddag niet gelukt is”, verwoordde Jesse van Nieuwkerk de teleurstelling hierover in het blauw-witte kamp. ,,Zeker op basis van de tweede helft heeft er voor ons duidelijk meer ingezeten vanmiddag.”

Daar zag het gedurende het eerste halfuur overigens niet naar uit. DOVO opende sterk en kwam al snel via de alerte goaltjesdief Joshua Patrick op 1-0. Het duurde vervolgens even voordat Quick Boys die tegenvaller had verwerkt. ,,We hadden toen vooral op het middenveld moeite met DOVO. Op hun 4-4-2 systeem hadden we in eerste instantie geen goed antwoord. We haalden toen gewoon ons niveau niet. Dat konden we pas na een halfuur spelen omkeren”, blikte Van Nieuwkerk terug op het eerste bedrijf.

,,Na de rust waren we de baas op het veld”

De beloning hiervoor kreeg de ploeg van Assink op slag van rust. Van Nieuwkerk behield het overzicht om vervolgens Dennis Kaars op maat te bedienen. De spits kon vervolgens van dichtbij de trekker eenvoudig overhalen (1-1).

,,Na de rust waren we de baas op het veld. DOVO loerde daarbij vooral op de counter”, gaf Van Nieuwkerk het spelbeeld in het tweede bedrijf weer. Dat leverde vooral mogelijkheden op voor Quick Boys, maar het ontbrak daarbij steeds aan precisie en dat laatste tikkeltje geluk om de 1-2 op het scorebord te zetten. ,,Buitenkant paal en een bal die kort voor tijd van de doellijn kon worden gehaald, zaten ons daarbij in de weg”, treurde Van Nieuwkerk over twee van de overigens meerdere mogelijkheden die zijn ploeg na de pauze kreeg.

Les
Toch diende Quick Boys bij dat overwicht alert te blijven voor de Veenendaalse tegenstoot. Kort na de thee deelde de thuisploeg al twee venijnige plaagstoten uit, om in het vervolg van de tweede helft in de omschakeling te blijven loeren op een hernieuwde voorsprong. ,,DOVO had haar zaakjes organisatorisch goed op orde”, loofde Van Nieuwkerk de tegenstander.

,,Dit seizoen hebben we slechts één keer een officieel duel verloren en dat was hier in Veenendaal. In augustus werd het voor de beker 3-0. Weliswaar geflatteerd, maar we hebben er wel van geleerd. Dat neemt niet weg dat we hier vandaag toch twee kostbare punten hebben verspeeld. We zijn er tenslotte niet in geslaagd om ze stuk te spelen.”

,,We moeten vooral naar onszelf blijven kijken”

Doordat nummer drie, DVS’33 in de derby bij VVOG in de slotfase met 2-0 kopje onderging, gaan Noordwijk en Quick Boys in de twee komende duels uitmaken welke club de eerste periodetitel in de wacht gaat slepen. Saillant detail daarbij is dat voor beide regiokemphanen Harkemase Boys en ASWH daarin de tegenstanders zijn.

Als het aan Van Nieuwkerk had gelegen had zijn ploeg in Veenendaal alvast een voorschot genomen op die prijs. ,,We moeten vooral naar ons zelf blijven kijken. Dat geldt voor die twee wedstrijden maar ook voor de rest van het seizoen. Maar wat was het lekker geweest als we vandaag die drie punten in de bus mee naar huis hadden kunnen nemen.”

DOVO – Quick Boys 1–1 (1–1). 9. Patrick 1-0, 45. Kaars 1-1

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket , Maynard, Ravensbergen, Mahmoed, Kuyvenhoven (76. Van Hofwegen), Baten, Tejan, Kaars, Van Nieuwkerk.

Lees ook: ‘FC Lisse herstelt zich tegen Noordwijk van dreun (plus video’s)’

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA