Rijnsburgse Boys en FC Lisse hebben zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Respectievelijk Scheveningen en Jong Sparta werden verslagen. Quick Boys sloot in mineur het kalenderjaar af.

De Rijnsburgers kwamen op Houtrust winnend uit de strijd: 1-2. Alle goals vielen na rust. Furhgill Zeldenrust opende kort na rust de score. Niet veel later kwam Scheveningen via Michael de Niet op gelijke hoogte: 1-1. De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar dat was buiten Bram Ros gerekend. De verdediger annex middenvelder tikte in de 89e minuut binnen na een vrije trap van Zeldenrust.

Ontgoocheling op Nieuw Zuid
Rijnsburgse Boys gaat als vierde de winterstop in, dat is een plekje hoger dan Quick Boys. De Katwijkers leden een frustrerende thuisnederlaag tegen TEC: 1-2. De ontknoping was zuur, omdat Quick Boys een groot aantal kansen onbenut liet en beide tegendoelpunten werden ingeleid door fouten in de opbouw van Jeffrey Ket. Nick Runderkamp maakte in de 73e minuut nog wel de 1-2, maar verder kwam Quick Boys niet.

FC Lisse heeft de smaak te pakken en boekte tegen Jong Sparta zijn derde zege op rij: 2-0. Ook op Ter Specke was er een eerste helft zonder doelpunten. In de tweede helft eiste de ploeg van Raymond Bronkhorst de zevende seizoenszege op. Max Hudepohl (zie foto) opende halverwege het tweede bedrijf de score en vijf minuten voor tijd stelde Maxim van der Meer de driepunter veilig voor de nieuwe nummer acht van de Tweede Divisie.

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 1-2 (0-0)
Goals: Zeldenrust, Ros

Quick Boys – TEC 1-2 (0-1)
Goal: Runderkamp

FC Lisse – Jong Sparta 2-0 (0-0)
Goals: Hudepohl, M. van der  Meer

Check ook: VVSB blijft winnen, FC Rijnvogels klopt Hoek opnieuw