Tommy Bekooij vertrekt na dit seizoen bij Quick Boys. Dat heeft de Katwijkse club woensdag bekendgemaakt. Bekooij speelde verspreid over twee periodes zeven jaar in het blauw-wit.

Bekooij kwam in 2012 voor het eerst bij Quick Boys terecht. Hij vertrok drie jaar later naar VVSB om vervolgens medio 2019 als een sterkere speler terug te komen. Saillant detail was dat hij met de paarsgelen kort daarvoor de finale van de nacompetitie had verloren van zijn ‘nieuwe’ club. Daardoor keerde Quick Boys terug op het hoogste amateurniveau.

De 31-jarige Bekooij kende een aantal goede eerste seizoenen na zijn terugkeer. Het laatste jaar was zijn inbreng beduidend minder, vooral ook tot zijn grote onvrede, zo liet hij eind november in een interview met VIDB weten. “Quick Boys is een heel mooie club, de toeschouwers zijn geweldig en alles eromheen is goed geregeld. Ik heb het ook leuk met de gasten, maar als je niet speelt, is alles minder leuk. Nog zo’n seizoen zie ik niet zitten.”

Op de clubsite wordt Bekooij bedankt voor bewezen diensten. “Ik ben Tommy heel erg dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend”, vertelt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. “Wij zullen zijn kenmerkende rushes en fraaie doelpunten gaan missen op Nieuw Zuid. Het siert hem dat hij zijn tijdperk bij Quick Boys in stijl wil afsluiten. Zo’n afscheid verdient Tommy ook. Hopelijk kan ie na de winterstop aan iedereen laten zien waartoe hij in staat is.”

Het is nog niet bekend waar Bekooij zijn carrière gaat vervolgen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Bekooij: ‘Nog zo’n seizoen zie ik niet zitten’

POPULAIRE BERICHTEN