“We wilden het spannend houden”, glimlachte Katwijk-trainer Anthony Correia na de 2-1-overwinning tegen Noordwijk. Zijn ploeg had na tien minuten spelen al op een 2-0 voorsprong kunnen staan, maar had – zoals wel vaker dit seizoen – het vizier niet helemaal op scherp staan. Daarom kostte de kustderby meer energie dan wellicht noodzakelijk was. “Maar we hebben de wedstrijd gecontroleerd en volwassen uitgespeeld.”

Dat de doelpunten dit seizoen niet gratis zijn op de Krom deerde Correia dan ook niet dit keer. “Ze missen die kansen niet expres”, verdedigt hij zijn aanvallers. “We weten in ieder geval al vroeg in de wedstrijd zulke kansen te creëren en we gaven vandaag bijna niets weg.” Katwijk kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong, via Robbert Susan, maar zag Noordwijk tien minuten na rust langszij komen. Emiel Wendt benutte een strafschop: 1-1.

Die gelijkmaker had weinig invloed op het spelbeeld, omdat Susan de Krombewoners vijf minuten later weer op voorsprong schoot. Dat deed hij eveneens vanaf elf meter. “Daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd en volwassen uitgespeeld”, vond Correia.

‘Oud zeer’
Desondanks kreeg Katwijk tien minuten voor tijd nog wel een domper te verwerken, nadat aanvoerder Susan een rode kaart had gekregen van scheidsrechter Schaper. “Susan liet zich vangen, het was een domme actie”, stelt Correia. “Nadat Donovan Slijngard met een stevige tackle Kilian van Mil blesseerde, vond Sander Bosma het nog nodig om één en ander tegen hem te zeggen. Blijkbaar zat er nog wat oud zeer na de vorige derby.”

Wat zijn aanvoerder betreft is er vooral vrees voor de toekomst. Susan mist bij een schorsing voor meerdere wedstrijden de derby tegen Quick Boys, en wellicht het bekerduel tegen Spakenburg. “We hebben prima vervangers in de selectie, dus het is vooral voor hem heel vervelend”, zegt Correia, die daarna nog wel benadrukte het leiderschap van Susan te gaan missen. “We kunnen alleen maar hopen dat de scheidsrechter nog eens goed naar de beelden kijkt en ook ziet dat het niet meer dan een duw is. Dan zou Susan er misschien met een schorsing van één wedstrijd afkomen.”

Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Katwijk-doelman Jean-Paul van Leeuwen. Beluister het interview hieronder:

Tekst: Henk Kasius
Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Zethof: ‘De liefhebber heeft genoten, maar ik had liever drie punten gehad’

POPULAIRE BERICHTEN