Rijnsburgse Boys kende een vervelende middag tegen AFC. De Uien kwamen tegen de koploper al snel met tien man te staan en verloren uiteindelijk met 0-2. Toch had het ook zomaar anders kunnen lopen, stelde verdediger Daan Walraven.

De verbazing en het onbegrip was groot toen Bram de Bruin al na tien minuten met rood van het veld werd gestuurd. Een schouderduw werd bijzonder zwaar bestraft. “Ik liep al weg om me aan te bieden en dacht dat we gewoon door zouden spelen. Hij gaf echter een penalty en rood. Ik had het anders gezien”, zei Walraven in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk.

‘Hoop houden’
Doelman Wesley Zonneveld keerde echter de strafschop van Melvin Platje. Toch werd het even later alsnog 0-1 via Cody Klaver. Rijnsburgse Boys probeerde niet te wanhopen, ook ingegeven door de vorige thuiswedstrijd. Toen verspeelden de Rijnsburgers tegen de tien van Quick Boys een 2-0-voorsprong en werd ternauwernood nog met 3-3 gelijkgespeeld.

“Daar is in de rust wel aan gerefereerd. ‘Boys, alles kan, dat hebben we twee weken geleden ook gezien. Laten we niet alles in één keer opengooien. Hou vol, kansen komen er altijd nog’, zeiden we tegen elkaar.”

Er waren zeker nog momenten van dreiging, maar de gelijkmaker bleef uit. In blessuretijd counterde AFC nog naar 0-2. “Zonde, we hebben er alles aan gedaan, dat moet je iedereen nageven. Je moet dan net een moment hebben dat die lekker valt, maar dat gebeurde niet. Het moet dan een beetje meezitten.”

Beluister hieronder het hele interview van onze mediapartner RTV Katwijk met Daan Walraven

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Tiental van Rijnsburgse Boys verliest van AFC, FC Lisse incasseert gelijkmaker in blessuretijd

POPULAIRE BERICHTEN