Noordwijk heeft zaterdag op de valreep een nederlaag afgewend tegen cupfighter Spakenburg. In blessuretijd redde Jesper de Vré een punt voor de Noordwijkers: 3-3. FC Lisse ging onderuit in en tegen Scheveningen: 2-0.

Spakenburg zorgde dinsdag voor één van de grootste bekerstunts uit de historie door bij FC Utrecht met 1-4 te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker. Noordwijk hoopte de Spakenburgers van de roze wolk af te halen en slaagde deels in die missie, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Halverwege was het 0-2 voor de bezoekers. Dat was ongelukkig, vanwege een onfortuinlijk eigen doelpunt en een grote fout in de opbouw.

In de tweede helft maakte Noordwijk tweemaal een aansluitingstreffer: Jesper de Vré tekende na een uur voor de 1-2 en Ruben Marbus na 76 minuten voor de 2-3. Tussendoor had Floris van der Linden namens Spakenburg doel getroffen. Noordwijk maakte in de slotfase jacht op de gelijkmaker en werd in blessuretijd daarvoor beloond. De Vré zorgde in de 93e minuut uit een corner voor de gelijkmaker.

Lange ongeslagen serie ten einde
FC Lisse kwam een slechte start niet meer te boven. Scheveningen leidde binnen een kwartier met 2-0 door goals van Kevin Gomez Nieto en Lex Immers. In het vervolg van de wedstrijd wisten de Lissenaren de spanning niet meer terug te brengen. Zodoende kwam een knappe ongeslagen reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag ten einde.

Noordwijk – Spakenburg 3-3 (0-2)
Goals: Jesper de Vré (2), Ruben Marbus

Scheveningen – FC Lisse 2-0 (2-0)