vvsb draait warm, pijnlijke nederlagen sjc en Hillegom

VVSB heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd van de zondagse Derde Divisie. De Noordwijkerhouters wonnen op bezoek bij UDI ’19 met 1-3 en profiteerden optimaal van de nederlaag van ADO ’20 bij Hercules (4-0). Daardoor liep het gat, met nog negen speelronden te gaan, terug tot twee punten.

Na drie wedstrijden zonder overwinning pikte VVSB in Uden de draad weer op, al ging dat zeker niet zonder slag of stoot. Halverwege was het 1-1. Jesse van Nieuwkerk bracht VVSB na 23 minuten op voorsprong, maar niet veel later kwam de thuisploeg langszij.

Het duurde tot diep in de tweede helft voordat VVSB het verschil maakte. In de 84e minuut was het invaller Verver die de ban brak. De Noordwijkerhouter maakte het feestje nog groter door in de blessuretijd met zijn tweede goal aan alle onzekerheid een einde te maken: 1-3

Ontevredenheid over uitkomst in Uitgeest
SV Hillegom pakte dit seizoen nog niet veel punten op vreemde bodem. Ditmaal kwam een 1-1-remise bij nummer voorlaatst FC Uitgeest uit de bus en dat stemde niet tot tevredenheid. Ondanks een aantal grote kansen was er bij rust nog niet gescoord.

Kort in de tweede helft opende Menno van Gurp de score, maar niet veel later was het alweer gelijk. Aan die gelijkmaker hing een flinke zweem van buitenspel, maar arbiter Roelof Luinge keerde de goal tot frustratie van Hillegom gewoon goed.

UDI ’19 – VVSB 1-3 (1-1)
Goals: Guus Verver (2), Jesse van Nieuwkerk

FC Uitgeest – SV Hillegom 1-1 (0-0)
Goal: Menno van Gurp

Archieffoto: Orange Pictures