Ter Leede heeft zaterdag een uiterst belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De Sassenheimers klopten op de eigen Roodemolen directe concurrent ASWH met 1-0. Wesley Goeman werd de matchwinner met zijn goal in de tachtigste minuut.

In een nerveus degradatieduel was Ter Leede vooral de meest gelukkige. In de eerste helft kreeg ASWH een aantal goede kansen, maar de bezoekers verzuimden een voorsprong te nemen. Ter Leede gaf in de tweede helft het goede voorbeeld door tien minuten voor tijd toe te slaan. De voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven.

Door de overwinning deed Ter Leede uitstekende zaken. De Sassenheimers hebben een marge van drie punten op de directe degradatieplaatsen. Daarnaast is ook de veilige veertiende plaats weer in zicht gekomen. De achterstand op RKAV Volendam, dat met 3-4 verloor van SteDoCo, bedraagt drie punten met nog twee speelronden te gaan.

Verlies voor FC Rijnvogels
Competitiegenoot FC Rijnvogels ging met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen Barendrecht: 0-1. De thuisploeg opende het sterkst, maar naarmate de eerste helft vorderde geraakte de bezoekende ploeg ook wat beter in de wedstrijd en nam die ook de leiding. Yannic Augustinus werd na een halfuur in twee instanties verslagen.

FC Rijnvogels had in de tweede helft een sterke fase, maar wist daarin niet toe te slaan. In blessuretijd voorkwam Augustinus nog de 0-2. Door de zege zette Barendrecht de Katwijkers op drie punten en lijkt een (vervangende) periode een lastig verhaal te worden.

Ter Leede – ASWH 1-0 (0-0)
Goal: Wesley Goeman

FC Rijnvogels – Barendrecht 0-1 (0-1)

Check ook: Noordwijk officieel zeker van lijfsbehoud na zege op de Westmaat, Lisse onderuit in Hardenberg