Onze regioclubs zijn zondag met wisselend succes in actie gekomen in de Derde Divisie A. VVSB boekte een zege bij Hercules, terwijl FC Rijnvogels onderuit ging bij HSC ’21: 3-0

Na twee nederlagen pikte VVSB de draad weer op. In Utrecht werd met 0-1 gewonnen door een vroege treffer van Ian van Otterlo. De middenvelder sloeg in de vijftiende minuut toe met een schot in de korte hoek.

In het vervolg van de eerste helft waren er twee momenten voor Gyliano van Velzen, maar liet ook de thuisploeg zich een aantal keer gelden. In de tweede helft voorkwam goalie Ruben Valk dat Shanon Carmelia kon scoren. Uiteindelijk trok VVSB de nipte marge over de streep en werd de tweede uitzege van het seizoen een feit.

Direct achter de feiten aan
FC Rijnvogels verkeerde de laatste weken in prima vorm met tien punten uit vier duels en afgelopen weekend een overtuigende overwinning op IJsselmeervogels. Op bezoek bij HSC ’21 ging het voor rust fout. De thuisploeg kwam al na twee minuten op voorsprong en verdubbelde na iets meer dan een halfuur spelen de marge uit een vrije trap. Opnieuw was Arantis Roep de maker.

In de tweede helft liet FC Rijnvogels wel verbetering zien, maar de aansluitingstreffer bleef uit. De Katwijkers hadden ook pech met een vrije trap de lat. Een minuut voor tijd maakte HSC ’21 er ook nog 3-0 van.

Hercules – VVSB 0-1 (0-1)
Goal: Ian van Otterlo

HSC ’21 – FC Rijnvogels 3-0 (2-0)

Archieffoto: Tino Stulen