Rijnsburgse Boys heeft zaterdag in de slotfase de derby tegen FC Lisse in zijn voordeel beslecht. De Rijnsburgers kwamen op slag van rust op achterstand en leken zich in de tweede helft ondanks de nodige kansen stuk te bijten op de thuisploeg. Tussen minuut 84 en 87 sloeg Rijnsburgse Boys echter tweemaal toe via verdedigers Daan Walraven en Rob Zandbergen en kwam het alsnog winnend uit de strijd.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Op het enorm zwaar bespeelbare veld op Ter Specke kwamen beide ploegen nauwelijks tot vlot combinatiespel en daarmee gevaarlijke momenten.

Rijnsburgse Boys had aanvankelijk wel het betere van het spel. Bij de bezoekers viel meer lijn te ontdekken. Rijnsburgse Boys kreeg mogelijkheden via Delano Asante (schot gekeerd door Joost Meendering), Anthony van Dongen (onrustig schot vanaf randje zestien) en Furhgill Zeldenrust (volley over), maar dat leverde geen openingstreffer op.

Op slag van rust opeens FC Lisse
FC Lisse was nagenoeg de gehele eerste helft ongevaarlijk, maar meldde zich op slag van rust toch tweemaal. In de 45e minuut kreeg de thuisploeg de grootste kans van het eerste bedrijf, toen Max Hudepohl een prachtige uitdraaide voorzet afleverde. Rowdy van der Putten liep tegen de bal aan, maar zag doelman Guus Zuidema katachtig redden.

In de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Tim Brinkman profiteerde van miscommunicatie bij Rijnsburgse Boys achterin, waarbij Zuidema de bal losliet en tikte binnen: 1-0.

Reeks aan Rijnsburgse kansen
In de tweede helft was het eerste moment voor FC Lisse (Hudepohl draaide een corner in een keer bijna binnen), maar daarna draaide Rijnsburgse Boys heel stevig de duimschroeven aan. In die fase had de gelijkmaker moeten volgen. Van Dongen speelde zich knap vrij en had de hoek voor het uitkiezen, maar zijn inzet werd gekraakt. Een drietal andere Rijnsburgsee momenten met nogmaals Van Dongen en later ook Asante en Rob Zandbergen brachten de 1-1 niet op het scorebord.

FC Lisse brak eenmaal uit en zag toen Zuidema redden op een inzet van Ngobese, maar verder was het louter Rijnsburgse Boys dat de klok sloeg. Het bleef echter steeds net niet voor de Uien, tót minuut 84. Walraven liep een vrije trap van Zeldenrust bij de tweede paal binnen en een paar minuten later volgde zelfs de 1-2. Ditmaal tikte Rob Zandbergen binnen na een standaardsituatie.

Zo stond de wereld (en de wedstrijd) op zijn kop, maar stapte Rijnsburgse Boys uiteindelijk winnend van het veld.

FC Lisse – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-0)
45+1. Tim Brinkman 1-0
84. Daan Walraven 1-1
87. Rob Zandbergen 1-2

Bekijk ook: Zandbergen: ‘Als je ‘m dan nog omdraait en wint, dan is de ontlading groot’