Edwin Grünholz blijft ook volgend seizoen trainer van Kozakken Boys. Het contract van de voormalig Quick Boys-coach is met een jaar verlengd.

Grünholz stapte eind september in als opvolger van Scott Calderwood, die werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Ondanks dat Kozakken Boys sindsdien maar één keer won (thuis tegen FC Lisse) heeft de technische leiding veel vertrouwen in de voormalig topzaalvoetballer.

“Toch zien we wel progressie binnen het team, met name op voetbaltechnisch en conditioneel gebied. Nu moeten er nog resultaten geboekt worden”, vertelt Dick Hoogendoorn, voorzitter van Kozakken Boys op de clubsite. “We hebben meerdere gesprekken gevoerd en zijn van mening dat het verlengen met Grünholz, met het oog op het komende seizoen, de juiste stap is.”

Het bestuur van Kozakken Boys laat in het bericht op de clubsite weten dat ‘ook rekening is gehouden met het feit dat Grünholz lange tijd niet kon beschikken over een volledig fitte selectie en dat de trainer geen inspraak heeft gehad in het samenstellen van de selectie’.

De 54-jarige Grünholz was de voorgaande vier seizoenen actief op Nieuw Zuid. Daarvoor werkte hij bij onder meer Westlandia en, gedurende zijn periode bij Quick Boys, als assistent-trainer bij ADO Den Haag.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Grünholz over eerste seizoenshelft: ‘Niet meer uit te halen dan waar we nu staan’

POPULAIRE BERICHTEN