In aanloop naar de bekerkraker tegen AZ dinsdag is Quick Boys in de competitie onderuit gegaan tegen medeconcurrent De Treffers. Door de overwinning van de ploeg uit Groesbeek is er stuivertje gewisseld tussen plaats twee en drie op de ranglijst zodat Quick Boys zich voorlopig tevreden moet stellen met een bronzen positie.

De thuisploeg begon matig aan het duel, maar pakte het na een kwartier wel goed op en drukte door. De 2-1 voorsprong bij rust werd alleen door onoplettendheid direct na rust weer weggegeven. Terwijl het tempo en niveau in de tweede helft verder wegzakte leek de 2-2 tot een soort status-quo te leiden. Een rake vrije trap van De Treffers leidde echter weer tot een achterstand op Nieuw Zuid waar de ploeg van Thomas Duivenvoorden niet meer overheen kwam. Vervolgens verscheen ook nog de 2-4 op het scorebord. Ondanks het goede seizoen waar Quick Boys mee bezig is, toch alweer de vierde thuisnederlaag.

Ravelino Junte met een beauty
Quick Boys leek vlak na de aftrap van 2024 nog wat onwennig. Misschien zat het trainingskamp in Valencia nog in het systeem, want tegenstander De Treffers greep het heft gauw in handen. Met name vanaf de rechterkant met de rappe Gavin Vlijter stichtte de ploeg direct gevaar. Al na vier minuten viel de eerste goal van dit kalenderjaar toen de volledig vrijstaande Willem den Dekker de bal hard en hoog de goal injoeg: 0-1.

Na wat van de schik te zijn bekomen, trok Quick Boys de wedstrijd langzaam naar zich toe. Na een gemiste, zij het ook moeilijke, kans van Levi van Duijn zorgde Ravelino Junte binnen een tijdsbestek van 180 seconden voor de voorsprong voor de op dat moment betere ploeg. De 1-1 was er één om in te lijsten: een streep van buiten de zestien en een kansloze doelman Niels Kornelis. De 2-1 was zowaar een kopdoelpunt van Junte, iets wat naar eigen zeggen een zeldzaamheid was. Al met al zochten de blauw-zitten met een goed gevoel de kleedkamer op.

Binnen de minuut alweer gelijk
De thee van de thuisploeg was kennelijk heter dan die van de Treffers of het arbitrale trio, want toen Quick Boys het veld opkwam, en er zelfs nog een miniwarming-up werd gedaan, stonden de anderen op het veld al een tijdje wortel te schieten. Of het één met het ander te maken heeft zullen we nooit weten, maar in no-time profiteerde De Treffers van onoplettendheid achterin bij de thuisploeg. Weer was het Willem den Dekker die kon scoren. Een bal die werkelijk iedereen zou hebben gemaakt, maar Willem was wel zo slim om op de juiste plek te staan en het cadeautje uit te pakken: 2-2.

Uit handen gegeven
Na de gelijkmaker sijpelde het goede spel van Quick Boys steeds verder weg. Sowieso ook het niveau van de wedstrijd op zich trouwens. Het vermakelijke en goede spel van de eerste helft leek verdwenen. Een vermeende blessure van Sem van Duijn vlak voor rust bleek mee te vallen, aangezien hij verder kon na rust, maar zal toch voor wat onrust hebben gezorgd. Natuurlijk gaf alles en iedereen van Quick Boys na afloop aan dat de wedstrijd tegen AZ in deze partij geen rol speelde. Dat zal, zeker gezien Duivenvoorden kennende, ook echt wel de insteek zijn geweest. Toch is ook Quick Boys niets menselijks vreemd en onbewust speelde dat natuurlijk wel mee in hoeverre spelers een duel aangaan.

Met iets meer dan een kwartier op de klok krulde Azzedine Dkidak een vrije trap binnen die, ondanks een aantal amechtige pogingen, niet meer werd aangeraakt: 2-3. De thuisploeg was niet bij machte om de mouwen nog eens echt op te stropen en De Treffers profiteerde hier optimaal van. Tim Waterink besliste het onderlinge treffen in de 80e minuut met een knappe 2-4.