Rijnsburgse Boys en Noordwijk hebben zaterdagmiddag nederlagen geleden. De Rijnsburgers verloren voor eigen publiek van GVVV (1-2), terwijl Noordwijk zonder resultaat vertrok bij Excelsior Maassluis: 1-0.

Zeven punten uit de laatste drie duels pakte Rijnsburgse Boys, maar ditmaal was er een zeperd. Na achttien minuten was het al 0-2 voor GVVV via goals van Justin Spies en Genrich Sillé. Rijnsburgse Boys had geen antwoord op het spel van de Veenendalers en ontsnapte in blessuretijd van de eerste helft aan de 0-3.

Lange tijd geen gevaar
De marge bleef twee, waardoor de Rijnsburgers toch nog wat hoop hielden. De thuisploeg wilde in de tweede helft wat terugdoen, maar bleef aanvankelijk tandeloos. Een kwartier voor tijd was er eindelijk gevaar, toen Bram de Bruin de paal raakte.

Drie minuten later kwam de aansluitingstreffer er alsnog: Furhgill Zeldenrust kopte in de 79e minuut de 1-2 tegen de touwen, op aangeven van Ilias Kariouh. Rijnsburgse Boys zette aan voor een tweede treffer, maar vond die niet.

Achterstand kort voor rust
Noordwijk opende furieus en kreeg goede mogelijkheden via Sem van Oosten. De 0-1 bleef uit, waarna de gastheren zich ook in de wedstrijd gingen mengen. Giovanni da Fonseca miste na 36 minuten een grote kans, maar op slag van rust werd het alsnog 1-0 via een kopbal van Devin Plank uit een corner.

In de eindfase van de tweede helft maakte Noordwijk nadrukkelijk jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Emiel Wendt zag zijn inzet nog van de doellijn worden gehaald.

Rijnsburgse Boys – GVVV 1-2 (0-2)
Goal: Furhgill Zeldenrust

Excelsior Maassluis – Noordwijk 1-0 (1-0)