Het was een van de grootste vraagstukken tijdens de voorbereiding van Katwijk: wie gaat Robbert Susan opvolgen als captain van Katwijk? De aanvoerdersband rouleerde, de supporters speculeerden. In de laatste week voor de start van het seizoen werd bekend dat Rick van der Meer de eer krijgt om Susan op te volgen als aanvoerder van Katwijk. “Maar in de praktijk doen we het met een groepje,” vertelde hij na afloop van de gewonnen seizoensouverture tegen ADO ‘20.

Vanwege een lichte achillespeesblessure was Van der Meer niet in staat om in de basis te starten. Direct na rust zag oude koning Susan vanaf de tribune troonopvolger Rick van der Meer met de aanvoerdersband om het veld oplopen als invaller voor Kota Odakura. “Ik ben benieuwd hoe ‘Suus’ het ervaren heeft op de tribune. Ik denk een beetje onwennig.”

Diezelfde onwennigheid voelde Van der Meer in de eerste helft. “Ik zat vrij ongeduldig op de bank. Het liep niet super. Gelukkig maakten we kort voor rust een goede goal.”

Strijden tot het einde
Met de rechtspoot innen de lijnen, kwam Katwijk na de thee een stuk beter uit de verf. “We kregen de druk er goed op en kregen veel kansen. Behoorlijk veel echt goede kansen ook.” Maar hoe mooi of groot de mogelijkheden waren, Katwijk liet ze allemaal onbenut en moest tot de laatste seconde aan de bak om de 0-1-voorsprong over de streep te trekken.

“Uiteindelijk was het een dikverdiende overwinning, die we met zijn allen keurig over de streep hebben getrokken. Maar we moeten het natuurlijk veel eerder afmaken”, vond Van der Meer. “Dat is echt wel een aandachtspuntje voor de komende weken, de Tweede Divisie is geen competitie waar je elke week zoveel kansen bij elkaar voetbalt.”

‘Trots’
Van der Meer klinkt al als een echte aanvoerder. “Ik ben heel blij en trots dat ik het aanvoerderschap van Susan mag overnemen, maar ik doe het niet alleen. We doen het met een groepje.”

Een goede koning kan niet zonder adjudanten. “En ik heb echt hele goede adjudanten”, besloot Van der Meer met een glimlach.

Tekst: Henk Kasius
Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Verslag | Katwijk laat ADO ‘20 tot het einde geloven in een punt, maar wint wel
Check ook: Ketting (Katwijk): ‘Doelpunten maken gaat wel lukken’

POPULAIRE BERICHTEN