Noordwijk heeft de wind weer in de zeilen. De roodwitten boekten zaterdag bij XerxesDZB de vierde overwinning op rij. Mohammed Faouzi tekende na rust voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Bob Hoogkamer vond Noordwijk de rechtmatige eigenaar van de overwinning. ,,De eerste helft hadden wij het betere van het spel. Zij loerden vooral op de counter. Vlak voor rust was er een duel van Nick Brouwer met een speler van hun en die schopte totaal onnodig na. Hij kreeg rood.”

In de tweede helft liet Noordwijk direct zijn intenties zien. Hoogkamer: ,,Na de rust hadden we een heel goede fase van zo’n tien tot vijftien minuten, waarbij we goed veldspel lieten zien en genoeg mogelijkheden creëerden.” Uit één van die aanvallen kopte Faouzi op aangeven van Marios Lomis de openingstreffer binnen.

Met de voorsprong en het numerieke overtal op zak leek Noordwijk op rozen te zitten, maar in de slotfase werd het toch wat minder overtuigend. ,,We gingen wat minder vanuit de discipline voetballen, het werd wat slordig. Dat vond ik jammer. Zij gingen opportunistisch voetballen. Het was niet zo dat ze grote kansen kregen, maar de bal hoeft natuurlijk maar één keer goed te vallen.

Terug in linkerrijtje

Door de vierde overwinning op rij staat Noordwijk weer in het linkerrijtje, op de zevende plaats. Volgens Hoogkamer is de opleving het gevolg van ‘logisch nadenken’. ,,We spelen gewoon weer 4-4-2, hebben de rust en dominantie in balbezit en de assertiviteit om bij balverlies de bal weer terug te veroveren. In het begin hanteerden we een speelwijze die niet bij onze kwaliteiten paste. We speelden 4-5-1, met twee controlerende middenvelders. Als we dan de bal veroverden, hadden we maar één man voorin.”

,,Daarnaast zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Waaronder ik, maar ook Mo Faouzi, zijn weer in het elftal gekomen. Ook hebben we nu een geroutineerde trainer, die op de juiste momenten dingen zegt en doorvoert. Eigenlijk zie ik alleen maar lichtpuntjes. Op de korte termijn richten we ons op de tweede periode, waarin we goed van start zijn gegaan. Voor de winterstop krijgen we nog Kloetinge en Spijkenisse. Die moeten we allebei winnen.”