Quick Boys stond dit seizoen vooral in de schaduw van Katwijk. Vandaag waren de rollen even omgedraaid. Quick Boys domineerde een groot deel van de derby, maar verzuimde het overwicht uit te drukken in de score. Met de uiteindelijke 1-1 remise mocht Katwijk zich het gelukkigste prijzen.

,,Ik heb genoten van mijn ploeg en de ambiance”, zei Quick Boys-coach Ted Verdonkschot. ,,We hebben gedomineerd en er is maar één ploeg die heeft gevoetbald. Alles klopte, behalve het scoren.” Een kleine vijfduizend toeschouwers waren aanwezig bij de tweede ontmoeting tussen de rivalen dit seizoen. Begin november zegevierde Katwijk op Nieuw Zuid met 2-1.

Collega Dick Schreuder was het deels met zijn collega eens. ,,Ik ben op zich tevreden met een punt. Quick Boys was aan de bal beter. Ik heb genoten van de manier waarop wij startten. Na die goal vielen we terug, vooral in verdedigend opzicht. Het is niet erg dat zij zoveel voorzetten konden geven, daar kunnen wij er bij wijze van ook 10.000 per wedstrijd van geven. Het gaat erom dat je kort dekt en dat deden we niet.”

Katwijk schoot uit de startblokken en nam via een geweldige treffer van Donny van Oijen de leiding. De vleugelaanvaller wipte de bal subliem over Mike Ruijter heen en nam de bal vervolgens in keer op zijn slof. Martijn de Zwart was kansloos op de kanonskogel.

Donny

Gek genoeg werkte de vroege 1-0 niet verfrissend voor de thuisploeg. Quick Boys nam het heft in handen en draaide stevig de duimschroeven aan. Een tactisch snufje pakte goed uit. Jaap van Duijn was om disciplinaire redenen buiten de basis gelaten en Verdonkschot koos ervoor om met een open linkerkant te spelen. Jaap van der Plas speelde iets teruggetrokken en nummer tien Harry Zwarthoed dook regelmatig de open ruimte in.

Eenrichtingsverkeer

Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Atam Koroglu, de grote uitblinker bij Katwijk. De Armeense goalie redde voortreffelijk op een kopbal van Jeroen Ketting, die net als Tommy Bekooij onfortuinlijk was in de afronding. Zeker vijf goede kansen werden door Quick Boys onbenut gelaten. ,,Als het 2-5 of 2-6 had gestaan, hadden zij niets te klagen gehad”, stelde Verdonkschot.

Aan de andere kant mocht Quick Boys zich gelukkig prijzen dat kort na de 1-0 ook niet de 2-0 werd geïncasseerd. Marciano Mengerink ging alleen op De Zwart af en verzuimde de bal breed te leggen op de meegelopen Van Oijen. De Zwart redde vervolgens op de inzet van de ongelukkig spelende Mengerink.

In de tweede helft geraakte de wedstrijd meer in evenwicht. Toch kreeg Quick Boys waar het recht op had: de gelijkmaker. Een bal belandde pardoes voor de voeten van Jaap van der Plas, die net als Van Oijen in de eerste helft de bal niet liet stuiteren en Koroglu met een krachtig schot kansloos liet. Van der Plas was door het dolle heen en vierde zijn treffer met de trouwe aanhang van Quick Boys, die zich meteen weer liet horen.

Van der Plas

,,Dat zij scoorden was natuurlijk meer dan terecht”, stelde Schreuder. ,,Maar de manier waarop baal ik van. De bal kwam gelukkig voor zijn voeten en wederom stonden we slecht te dekken.”

Katwijk was allesbehalve in goeden doen, maar richtte zich in de slotfase toch weer op. Dat kon niet los worden gezien van de entree van Joost Leonard en Marc Langeveld, die wat gif en creativiteit aan het spel van Katwijk toevoegden.

In de slotminuten kreeg Katwijk nog twee goede mogelijkheden. Jongeneelen stuitte op De Zwart, en een schot van Leonard ging naast. Het moet gezegd: een Katwijkse zege was gezien het wedstrijdverloop ook teveel van het goede geweest.

,,Ik wil niet zeggen dat we door de ondergrens zijn gezakt vandaag”, besloot Schreuder. ,,Dat is overdreven, maar het was niet onze dag. Maar we hebben niet verloren en vier punten tegen Quick Boys gepakt dit seizoen. Dat is voor de fans heel prettig.”

Verdonkschot: ,,Wij zijn niet tevreden met een punt. Het hadden er drie moeten zijn. Maar voor de supporters moet het een mooie pot zijn geweest. Wij gingen in de slotfase voor de winst en brachten niet voor niets nog Jos van Beuningen in. Ook zij gingen er nog voor.”

Katwijk – Quick Boys 1-1 (1-0). 5. Van Oijen 1-0, 54. Van der Plas 1-1

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Dam, Stam, De Jel, Lettinga (80. Langeveld), De Lange, Susan, Jongeneelen, Mengerink (67. Leonard), Van Oijen

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Driebergen, Van der Plas (86. Van Beuningen), Zwarthoed, Bekooij, Ketting (39. Van Duijn)

Samenvatting Omroep West

Reactie Katwijk-trainer Dick Schreuder

Reactie Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot

POPULAIRE BERICHTEN