Het verblijf van Steven Olsthoorn bij Katwijk blijft beperkt tot één seizoen. De spits kwam afgelopen zomer over van Westlandia, maar kon weinig potten breken. Hij heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Stefan Stam, Stefan Plat en Demir Strojil blijven Katwijk wel trouw. Zij hebben hun contracten verlengd. 

Olsthoorn werd met de nodige verwachtingen binnengehaald. Hij was immers topscorer van zondaghoofdklasser Westlandia. Hij kwam echter sporadisch in actie en onderscheidde zich enkel met de winnende goal op bezoek bij HHC Hardenberg.

Stam (36) is volgend seizoen na het vertrek van Atam Koroglu de oudste speler in de selectie van Katwijk. Hij kwam vorig jaar zomer over van FC Den Bosch. Daarvoor speelde hij tien jaar in Engeland bij Oldham Athletic, Yeovil Town en Hereford United.

Aanvankelijke dubbelslag
Het verhaal van Stefan Plat (23) is wel opvallend. Katwijk ging in eerste instantie voor broer Johan, die vervolgens vroeg of zijn kleine broertje niets was. En zo geschiedde en sloeg Katwijk een dubbelslag. Inmiddels is oud-prof Johan door een hardnekkige heupblessure gestopt en toegevoegd aan de technische staf. Verrassend is de doorbraak van Stefan, die zich ontwikkeld heeft tot een vaste basisspeler. Hij kwam afgelopen zomer over van RKAV Volendam.

Demir Strojil (19) dook de afgelopen weken uit het niets op. De aanvaller met Servische roots kreeg speeltijd in de laatste twee duels, uit bij Sneek en IJsselmeervogels. Strojil maakte indruk in het tweede en werd al beloond met promotie naar de A-selectie. Strojil speelde in de jeugd ook voor Quick Boys.

Selectie Katwijk 2016-2017

Nieuw: Mike van den Ban (Kon. HFC), Kay Blokland (Capelle)

Blijft: Dick Schreuder (coach), Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo, Mark de Loor, Michiel van Dam, Donny van Oijen, Richard de Groot, Marciano Mengerink, Omar Hamdi, Marciano Aalders, Stefan Stam, Stefan Plat, Demir Strojil

Vertrekt: Johan Plat (per direct gestopt), Jeffrey Jongeneelen, Kevin Sterling, Atam Koroglu, Steven Olsthoorn

Foto: Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN