,,We hebben de wedstrijd vandaag in de eerste vijf minuten verloren. Het wekkertje stond bij ons gewoon te laat ingesteld”, analyseerde Ter Leede-aanvaller Mike Dam de met 3-2 verloren partij bij Zwaluwen. Daarmee kwam niet alleen een einde aan een reeks van drie winstpartijen op rij, maar bewezen de roodgelen zich ook een uitermate slechte dienst in de strijd om de derde periode.

,,Dat kun je wel stellen”, aldus Dam. “We nemen het nu achtereenvolgens op tegen ASWH, Noordwijk en FC Rijnvogels. Winnen was vandaag nodig om met zo’n reeks voor de deur kans te houden op die prijs. Dat hebben we zelf verknoeid en daardoor bevinden we ons nu in een lastig parket. Als we de komende drie duels niet thuis geven, is het seizoen helemaal over, zonde.” Berouw kwam daarmee na de zonde. Niet alleen  voor Dam, maar net zo goed voor zijn medespelers die het de thuisploeg in de beginfase wel heel gemakkelijk maakten. Binnen één minuut lag, na een voorzet vanaf de rechtervleugel, de 1-0 achter Bogdan Constantin, waarna een leep steekpassje drie minuten later goed was voor de 2-0 van Gomes Almeida. ,,Die achterstand schudde ons wakker, met als gevolg een inhaalrace van 85 minuten. Dat deden we nog best aardig, zeker in de eerste helft, maar het echte venijn ontbrak daarbij”, stelde Mike Dam vast.

Penalty
Toen Thierry van der Kooye vijf minuten na de 2-0 een inzet van Jeffrey Bok in de rebound verzilverde leek het toch nog goed te gaan komen met de roodgelen. Zwaluwen werd ver teruggedrongen en dat leverde mogelijkheden op. De grootste daarvan was voor specialist Ronnie Verplancke, die na 35 minuten vanaf elf meter aan mocht leggen. De anders zo trefzekere schutter vond dit keer de naar Noordwijk vertrekkende Nick Sanders op zijn weg. “Ik kan me niet herinneren dat Ronnie ooit een strafschop heeft gemist. Bij hem is dat altijd een zekerheidje, maar vanmiddag was dat dus niet het geval”, treurde Mike Dam.

Die misser was deze middag tekenend voor Ter Leede, want ook een aantal niet misselijke mogelijkheden werden nog voor de pauze om zeep geholpen, zodat de 2-1 halverwege nog altijd op het scorebord stond. Dam: ,,Ook daarna hebben we alles op alles gezet om de achterstand weg te werken. Het lukte echter niet om langszij te komen”. Sterker nog, bij een van de weinige Vlaardingse tegenstoten werkte de Ter Leede verdediging het speeltuig nog wel weg, hoewel iedereen wachtte op een fluitsignaal vanwege buitenspel. Dat bleef uit waarna Joey Grootenboer vanaf twintig meter de bal ineens op zijn pantoffel nam. Na een fantastische volley belandde de bal via de binnenkant van de paal achter de verbouwereerde Bogdan Constantin (3-1).  ,,Die goal betekende de nekslag voor ons. Hoewel we er nog een alles-of-niets offensief uitpersten leverde ons ‘pompen-of-verzuipen-voetbal’ wel de 3-2 op, maar die viel duidelijk te laat. In de paar minuten die toen nog resteerden zat een gelijkspel er niet meer in. Daardoor hebben we vandaag eigenlijk dubbel verloren. We zullen moeten beseffen dat we nu drie keer achter elkaar vanaf het begin volop gas moeten geven om nog iets van het seizoen te maken, anders zijn we al vroeg klaar. De enige die we hiervoor verantwoordelijk kunnen stellen zijn wijzelf”, aldus een schuldbewuste Mike Dam.

Zwaluwen-Ter Leede 3-2 (2-1): Oranje 1-0, 4. Gomes Almeida 2-0, 9. Van der Kooye 2-1, 69. Grootenboer 3-1, 89. Ammerlaan 3-2.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Kewall, Robertson, Kappenberg, Bok, Verplancke (82. Van der Lans), Ammerlaan, Van der Kooye, Dam (78. Kurbegovic)

Archief-foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN