Foreholte zal het na de zomer moeten stellen zonder zijn topschutter en sterkhouder Sam Lemmers. De aanvallende middenvelder/spits vertrekt in september, zoals zoveel mensen weleens hebben gedaan, voor onbepaalde tijd richting Australië en Nieuw-Zeeland. ,,Dat is altijd al een droom van mij geweest.”

,,Ik ben 22 jaar, heb geen vriendin of een huis. Als ik het nu niet doe, doe ik het misschien nooit meer. M’n ouders zeggen ook dat ik het moet doen, eigenlijk niemand zegt dat ik moet blijven, haha.” Het enige waar Lemmers aan verbonden is, is z’n werk en de voetbal, maar ook die maakten geen bezwaar.

Lemmers heeft momenteel een vast contract bij een bedrijf in de bloemensector en is er zelfs bedrijfsleider. Maar ook die gunnen hem de reis van harte. ,,Ik wacht tot de drukke tijd over is na de zomer en dan vertrek ik eind september. We hebben goed overleg gehad en ik mag gewoon terugkomen. Ik ga op onbetaald verlof.”

Ook op De Elsgeest was het allemaal snel beklonken. ,,Kijk, we zijn geen profs. Dus ik heb geen verplichtingen. Maar stel dat ik het na een maand wel weer gezien heb, sluit ik gewoon weer aan. Of na de winterstop. Dat hangt er een beetje vanaf hoe lang ik wegblijf.”

Kenmerkend voor Sam Lemmers: koppend een doelpunt maken voor Foreholte

Een exacte duur heeft Lemmers niet in zijn hoofd zitten. ,,Het kan een week duren, maar ook zes maanden. Dat ligt eraan hoe leuk ik het vindt.” Heeft Lemmers al een idee welke kant hij op wil? ,,Ik denk dat het de westkust wordt. Maar ik ben nu met teamgenoot Tjeerd van der Zwaan, die daar een tijdje geleden is geweest, een route aan het plannen. Mijn eigenlijke doel is toch wel Nieuw-Zeeland. En dan vooral voor de natuur, als ik iedereen mag geloven. Ik heb daar ook twee kennissen wonen, dus dat is mooi meegenomen. Als ik in Australië kan werken en wat extra’s kan verdienen en daarna naar Nieuw-Zeeland echt rondtrekken zou dat perfect zijn.”

Foreholte zal zijn topschutter wel gaan missen. Want ook nu wordt pijnlijk duidelijk, als Lemmers ze niet maakt, doet niemand het. Toch ziet hij het niet somber in. ,,Zeker niet in de Tweede Klasse. Dan moeten ze dat wel kunnen opvangen. Het is jammer dat we nu weer om niks spelen. We hebben de goede lijn niet door kunnen trekken en scoren de laatste weken moeilijk. Ik hoop dat we de laatste drie duels goed kunnen afsluiten. Ik wil namelijk nog wel een paar potjes winnen, voordat ik een tijdje niet kan voetballen.”

Foto’s: Jeannette Dijkstra en Richard Stavleu

POPULAIRE BERICHTEN