Noordwijk deed gedeeltelijk goede zaken zaterdag. De concurrentie liet punten liggen, terwijl de Noordwijkers zelf een puntje binnen sprokkelden tegen Excelsior Maassluis. Het werd 1-1 op de Duinwetering. Een terechte uitslag. Een vierde zege op rij zat er vandaag niet in voor de manschappen van Robbert de Ruiter.

Toch had deze wedstrijd zomaar een winnaar kunnen krijgen. Aan beide kanten waren er mogelijkheden, vooral voor Maassluis. Het vizier van het koppel Kevin Vink en Vincent van den Berg stond niet op scherp.

Dat Noordwijk na twintig minuten spelen de leiding nam, was verrassend. De ploeg van De Ruiter kreeg twee kansen de eerste helft. De eerste was gelijk raak. Een inzet van Stefan Mertens werd niet goed verwerkt, middenvelder Stefano Goncalves profiteerde in de rebound: 1-0. Vier minuten later kwam kans twee voor Noordwijk. Weer was het Goncalves, maar hij raakte de paal.

Prompt viel een minuut later de 1-1. Daar was een fout van doelman Mustafa Amezrine voor nodig. Een vrije trap van Vink rond de zestien meter verwerkte hij slecht, waarna de rebound werd verzilverd door Robin van der Ende 1-1. Op dat moment een terechte stand gezien de verhoudingen op het veld.

Amezrine

Rond de veertigste minuut onderscheidde Noordwijk-keeper Amezrine zich in positieve zin. Een inzet van Van den Berg pareerde hij uitstekend, om vervolgens de rebound van Vink ook onschadelijk te maken. Zo maakte de doelman zijn fout goed en kon Noordwijk met 1-1 de rust in. Dat de thuisploeg een matige eerste helft afleverde, vond ook De Ruiter. ,,Wij hebben de eerste helft niets kunnen brengen. We waren aan de bal heel slordig en kwamen zo haast niet aan positiespel toe. Dat ging de tweede helft beter gelukkig.”

Die tweede helft werd de wedstrijd een stuk spannender. Er vielen ook meer kansen te noteren voor beide ploegen. Vooral Noordwijk mocht niet bepaald mopperen dat het 1-1 bleef. Zo kreeg Maassluis-speler Sefa Kurt een enorme mogelijkheid. Zijn kopbal ging rakelings naast. Van der Ende schoot net naast en Amerzine redde op een inzet van Vink. Vlak daarna, een kwartier voor tijd, had Noordwijk zomaar kunnen en moeten scoren.

Status quo

Spits Mohammed Faouzi verzuimde echter dat te doen en Bryan Braun raakte even later de paal. Met nog tien minuten op de klok kozen beide ploegen voor een status quo. Excelsior Maassluis is daardoor nagenoeg veilig. Dat kan Noordwijk nog niet zeggen. Het naderde wel Capelle en Barendrecht tot op twee punten. Belangrijk voor de ploeg was om geen averij op te lopen vandaag, vond ook Stefan Mertens.

,,Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met dit punt. Wij kunnen voor het eerst zeggen dat we het nu in eigen hand hebben. Als wij net zoveel punten halen als Capelle, die we nog thuis krijgen thuis, dan moet die wedstrijd beslissend worden voor de veilige plek. Als je dan wint, ben je veilig.”

Mertens: ,,Wat de wedstrijd van vandaag betreft, is het jammer dat de 2-0 niet gelijk viel na de 1-0. Zij hadden dan nog meer moeten komen. Wij schoten de eerste helft tekort in balbezit. Door goed vastzetten durfden wij niet te voetballen. Een beetje geluk ontbrak ons vandaag met twee kopballen op de paal. Beide ploegen hebben de mogelijkheden gehad op meer. Onze coach zei het treffend na afloop, ‘een matige partij, maar gezien de andere uitslagen een zeer belangrijk punt’.