Voor SJC kan het seizoen voorlopig niet meer stuk. Na acht duels zonder nederlaag staat de ploeg stevig aan kop in de Hoofdklasse A. Het verschil met de nummer twee is al zes punten. De Noordwijkers nemen het zondag op tegen Leonidas, dat knap vierde staat.

De groei van SJC kwam misschien wel het best tot uiting in de wedstrijd van vorige week. Werd er vorig jaar nog vrij kansloos verloren van MSC, ditmaal werd de lastige uitwedstrijd in Meppel met 3-2 gewonnen. Mede door een treffer van invaller Dandy Steenvoorden.

De linksbuiten, vorige jaren vrijwel altijd verzekerd van een basisplaats, zit vaker op de bank dan hem lief is tegenwoordig. Ook dat is de nieuwe realiteit. Bij een gelijkspel is de eerste periode bovendien voor SJC.

Hopen op betere tijden
Hoe anders is dat even verderop bij eersteklasser SV Hillegom. De ploeg die vorig seizoen bovenin meedeed als promovendus, zakt nu steeds verder weg in het moeras. Op bezoek bij Legmeervogels werd alweer de vierde nederlaag in vijf duels geslikt. Met een puntje staat de formatie van Arend Jan Kranenburg voorlaatste.

En dan komt vandaag ook nog eens nummer drie DEM op bezoek. Een ploeg die nog niet verloor deze jaargang. Volgens Hillegom-verdediger Danny van den Berg kruipt z’n ploeg wel langzaam aan uit het dal. ,,Het gaat de goede kant op.” Bovendien is de switch van 4-4-2 teruggedraaid en speelt de ploeg weer het oude en vertrouwde 4-3-3.

Hetzelfde geldt voor Foreholte. Daar loopt het momenteel van geen kant. De Voorhouters bezetten eveneens de voorlaatste stek na vijf duels met drie punten. Er werd afgelopen zondag een 3-1 nederlaag geleden tegen laagvlieger en promovendus KDO. Zorgen dus op De Elsgeest voor trainer Marcel IJzendoorn.

,,Laten we gewoon rustig blijven en de trainingsmomenten pakken om elkaar de waarheid te vertellen. En dat begint bij de trainersstaf en dan sijpelt dat zo door richting de spelersgroep. In paniek raken lijkt me niet verstandig.”

Voor de ommekeer dient Foreholte af te rekenen met DSOV, de nummer uit de Tweede Klasse C. Geen gemakkelijke opgave dus. Ook de formatie uit Vijfhuizen leed, net zoals DEM, nog geen nederlaag en pakte elf punten uit vijf duels.

Teylingen deed in dezelfde afdeling wel wat van de ploeg werd verwacht. Het versloeg hekkensluiter Alphen met 4-2 en steeg zodoende naar plek zes met zeven punten uit vijf duels. De ploeg van Marc van Wonderen speelt een regioderby tegen DOSR.

De formatie uit Roelofarendsveen, onder leiding van Thomas Duivenvoorden, staat tiende met vijf punten, maar won zondag knap in Den Haag van Laakkwartier met 4-2. De vraag is of Teylingen de aardige lijst aan blessures nog een week kan opvangen, of dat het z’n tol begint te eisen.

Rode lantaarn
In de Derde Klasse A gaat het dramatisch met Van Nispen. De Zilkers verloren van FC Aalsmeer met 2-1 en zijn nu de drager van de rodelantaarn in de competitie met twee puntjes. Het gebrek aan stootkracht voorin doet de ploeg de das om. Topscorer Mike van Haaster en zijn kompaan Dick Verhoeven zijn er al weken niet bij en dat doet zich voelen. Tegenstander WVC staat tiende, maar speelde pas drie duels.

Met Warmunda gaat het stukken beter. Alan Campfens en zijn mannen verloren weliswaar met 4-2 van RKDES afgelopen zondag, maar met zes punten doet de ploeg het naar behoren. Mocht DIOS worden verslagen, dan komen de Warmonders gelijk met de nummer vijf van de ranglijst.

Foto: Johanna Wever



POPULAIRE BERICHTEN