FC Rijnvogels, de kersverse kampioen van 1B, heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Voorschoten ’97 hield de Kooltuinbewoners op 2-2. Een flinke smet was het uitvallen van Wesley van Wijk. Zijn verwondingen blijken mee te vallen, zo wees een bezoek aan het ziekenhuis uit.

In de eerste helft had de ploeg van Hein van Heek het niet makkelijk tegen zijn oude club, maar na de rust kantelde de wedstrijd en kwamen de Kooltuinbewoners via Joey Zandbergen en Maarten van Delft op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet. Kort na de 2-1 viel Wesley van Wijk hard met zijn hoofd op de grond, met een lichte hersenschudding tot gevolg. De schrik zat er goed in bij de spelers en vlak voor tijd wisten de bezoekers via Sunny Dihal op gelijke hoogte te komen.

Van Heek over de wedstrijd: ,,We begonnen slecht en waren niet fel genoeg. Af en toe heb ik me echt kapot zitten ergeren en dat heb ik in de rust ook aangegeven. We kunnen zo geen afscheid nemen van het publiek. Gelukkig beseften de spelers zelf ook dat het niet best was en dat het in de tweede anders moest. We gingen fel spelen en dat werd beloond met twee doelpunten”, aldus Van Heek. De drie punten leken dus in Katwijk te blijven, maar er kwam een schaduwzijde over de wedstrijd. Van Wijk liep een bloedende hoofdwond op en werd per ambulance afgevoerd.

Geschrokken

Omdat Van Heek al drie keer had gewisseld, moest de kampioen de wedstrijd afmaken met tien man. ,,We waren erg geschrokken en toen de wedstrijd weer hervat werd, waren we niet veel meer. Door een dood spelmoment kwam Voorschoten op gelijke hoogte met ons en in de resterende minuten konden we dit niet meer omzetten in een overwinning.”

Volgens Van Heek valt de blessure van Van Wijk gelukkig mee. ,,Het is erg sneu voor Wesley, het was voor hem zijn laatste thuiswedstrijd in het selectievoetbal. In het ziekenhuis is hij nagekeken en blijkt dat hij een lichte hersenschudding en drie hechtingen heeft. Hij moet nu een weekje rust houden, maar zoiets gun je niemand.”

Tekst: Danny van den Bosch