RKAVV een angstgegner? SJC kan slechts één helft op niveau spelen? No way. Met beide angstbeelden werd in één klap afgerekend in Leidschendam. De Noordwijkers wonnen in de Hoofdklasse met 1-2 en houden daarmee de koppositie stevig in eigen handen.

Rick van Dijk, beginnend als linksbuiten, werd er na afloop nog op aangesproken door een Noordwijkse fan. SJC zou in het verleden vaker moeite hebben gehad met RKAVV. ,,Het was voor mij de eerste keer hier, maar als ik hem mocht geloven had SJC daar de afgelopen tien jaar niet gewonnen.”

Prullenbak
Daarmee was het eerste spook verdreven rond half vijf in Leidschendam. Ook het euvel dat SJC vaak maar 45 minuten echt beter is dan de tegenstander, kan zondagmiddag voor even de prullenbak in. Althans, zo oordeelde Van Dijk. ,,Ik vond ons gewoon negentig minuten de bovenliggende partij, al hebben we vooral in de eerste helft wel wat grote kansen weggegeven.”

Twee keer kwam de thuisploeg één-op-één met doelman Kevin Schelvis. Remco Overdevest verprutste kans één, Robin Steffens zag in Schelvis zijn meerdere bij kans twee. Voor die twee opgelegde mogelijkheden had SJC het scorebord al op 0-1 gezet. Daarbij speelde Van Dijk een belangrijke rol.

,,Om in de titelrace te blijven, heb je een fitte selectie nodig.”

,,’Overall’ heb ik wel een goede wedstrijd gespeeld, voor mijn gevoel. Ik heb in ieder geval wel wat complimentjes ontvangen. Bij de 0-1 kon ik Benji Broekhof wegsteken. Ik dacht even dat hij te ver naar buiten was gelopen met de bal, maar hij kon ‘m lekker langs de keeper schieten.”

,,Sjaak Polak was ook gematigd tevreden in de rust”, concludeerde de Lisser. ,,Alleen hadden we zelf eerder het duel naar ons toe moeten trekken. Zo’n scenario als tegen Heerenveen, waar we met 2-0 gingen rusten, lag gewoon weer op de loer. Gelukkig maakte Tom Duindam na een uur spelen de 0-2.” RKAVV kwam twee minuten voor tijd nog op 1-2 via Rico de Boer. Maar daar bleef het bij in Leidschendam.

Vastigheden
Met David Verweij, Marvin Sloos en Tom Broekhuizen weer aan het startsignaal keerden ook een hoop ervaring en vastigheden terug in de Noordwijkse ploeg. ,,En dat was belangrijk”, vond Van Dijk. ,,Om in de titelrace te blijven, heb je een fitte selectie nodig. We hebben te vaak niet in dezelfde opstelling kunnen spelen de afgelopen tijd. En dan is het zoeken.”

Voor Van Dijk zelf zit z’n Noordwijkse avontuur er na dit seizoen op. De voetballer is de laatste tijd niet altijd zeker geweest van z’n basisplek en is klaar met het voetballen op zondag. ,,Het is een goed doordachte keuze geweest. Die hele zondagen weg, braken me op. Het kostte veel tijd energie al met al.”

,,Daar doe je het toch ook wel een beetje voor als voetballer? Niet voor een verre uitreis en amper fans bij vv Heerenveen in ieder geval.”

,,Na drie jaar SJC is het mooi geweest. We komen vaak genoeg bij tegenstanders dit seizoen, waar je niet vrolijk van wordt. Waar geen hond komt kijken.” In tegenstelling tot deze zondagmiddag. ,,Bij RKAVV was het nog wel leuk. We kwamen op met een sfeeractie en er stonden best wat mensen langs de lijn. Daar doe je het toch ook wel een beetje voor als voetballer? Niet voor een verre uitreis en amper fans bij vv Heerenveen in ieder geval.”

Vriendenteam
De komende maanden moet ook voor Van Dijk duidelijk gaan worden hij zijn toekomst eruit gaat zien. ,,Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan dat ik op de zaterdag nog prestatiegericht ga voetballen of juist bij een vriendenteam.”

,,Ik vond in ieder geval dat ik de club duidelijkheid moest geven. Het zijn meerdere factoren geweest die me dit hebben doen beslissen. Ik ben de laatste tijd voor m’n werk ook regelmatig in Engeland geweest. Daardoor kon ik niet altijd trainen en zat ik ook niet bij de basiself.”

Archieffoto: Johanna Wever



POPULAIRE BERICHTEN