De aanloop was er één met ontzettend veel horten en stoten, maar het eindresultaat mag er zijn. Het nieuwe complex van SJC is werkelijk schitterend geworden. Tel daarbij op dat de club springlevend is getuige de drukte op het (door Covid uitgestelde) 100-jarige jubileumfeest en dat de Noordwijkse club een voor Vierde Divisie-begrippen prima selectie heeft, en je komt tot de conclusie dat SJC prima bouwstenen voor de toekomst in handen heeft.  

SJC boekte zaterdag een zorgeloze 3-0-zege op nummer vijf Alcides en dus stond trainer Marcel IJzendoorn er na afloop ontspannen bij. “Als je wint ben je altijd tevreden. Daarna ga je pas evalueren wat we anders of beter hadden kunnen doen.”

Meer domineren
Uiteindelijk kwam de voormalig doelman nog wel tot wat verbeterpunten. “Ik blijf erbij dat we in balbezit nog steeds te slordig zijn. De samenwerking tussen Nick (Lim) en Demir (Strojil) rechts achterin gaat de goede kant op. Dat moeten we er aan de linkerkant ook in zien te krijgen met Timo (Verweij) en Jordy (Groot). Zij kunnen het ook, maar de afstemming moet nog beter. Als we daarin verbeteren kunnen Frans (van Niel) en ‘Ruiggie’ (Timo Ruigrok) op het middenveld ook veel meer gaan domineren.”

‘Wesley Haasnoot kon eigenlijk ook niet, maar hem heb ik echt gesmeekt of hij toch kon komen.’

Wat IJzendoorn goed deed was dat zijn ploeg aantoonde ook zonder Tom Duindam winnend uit de strijd te kunnen komen. “Dat vind ik het leukste aan vandaag. Ik krijg heel vaak appjes van mensen: ‘als jullie Tom Duindam niet hadden dan dit, of dan dat’. Natuurlijk zijn we hartstikke blij met Tom. Hij is eigenlijk te goed voor dit niveau en ook als persoon is hij geweldig, echt een wereldgozer. Maar het doet me goed dat we hebben laten zien dat we ook zonder hem kunnen winnen.”

Bruiloft
Duindam ontbrak door de trouwerij van zijn zus. “Dat vind ik 200 procent terecht, ik zou niet eens willen dat hij die had laten schieten”, vertelt IJzendoorn. “Deze wedstrijd is acht weken geleden zonder overleg verplaatst. Normaal als we op zaterdag moeten spelen, overleg ik dat vooraf met de groep. Wesley Haasnoot kon eigenlijk ook niet, maar hem heb ik echt gesmeekt of hij toch kon komen. Als we Tom en Wesley hadden moeten missen, was erg veel van ons scorend vermogen weg.”

De aanwezigheid van Haasnoot bleek uiteindelijk goud waard: de aanvaller maakte twee goals, de 1-0 en de 3-0. Tussendoor was ook Martijn van Trigt nog doeltreffend. Een kritisch puntje was dat de zwart-witten eigenlijk naar een grotere uitslag hadden moeten uitlopen, maar diverse keren ontbrak het in de eindfase aan overzicht bij de nieuwe nummer twee van de ranglijst. De achterstand op koploper RKAVV bedraagt een punt.

Werken met kleine groep
Al met al toonde zich IJzendoorn zich content met de middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Hij kent de bestuurlijke uitgangspunten op selectievlak en daarmee ook de beperkingen, maar schikt zich daar naar.

“Toen ik hier twee jaar geleden binnenkwam, liep een aantal jongens dat vandaag speelde nog gewoon in twee. Mark Turk bijvoorbeeld. We hebben er dit seizoen geen enkele speler bijgekregen, zijn door het stoppen van Stan Ruigrok zelfs teruggegaan van negentien naar achttien spelers. Ik hou nu gewoon twee plekjes over voor jongens uit het tweede en de O19. Als ze goed zijn, mogen ze meetrainen en het laten zien. En soms vind ik het ook gewoon lekker om acht tegen acht te doen en dan trainen we gewoon met zestien man.”

Foto: Johanna Oskam

Bekijk ook: Haasnoot (SJC): ‘Heerlijk om die eerste te mogen maken’


POPULAIRE BERICHTEN