Doelman Serge van den Ban gaat Ter Leede aan het einde van het seizoen verlaten. De aanvoerder heeft als keeperstrainer een nieuwe werkgever in het betaalde voetbal gevonden, waarbij hij ook op zaterdag verplichtingen krijgt. Van den Ban speelde sinds 2010 aan de Roodemoolen.

De 34-jarige Van den Ban is nu nog keeperstrainer van FC Utrecht, maar is in verregaande onderhandeling met een andere BVO. In het kader van de onderhandelingen kan en wil Van den Ban de naam van de club nog niet prijsgeven. ,,We hebben een paar gesprekken gehad en moeten er alleen nog financieel uitkomen. Ik voorzie daarin geen problemen.”

De kleine doelman hoopt op zondag verder te gaan. ,,Ik ben nog fit genoeg en heb er nog teveel plezier in om te stoppen. Bovendien wil ik niet zo (met een waarschijnlijke degradatie, red.) afscheid nemen.” Concrete belangstelling is er (nog) niet. ,,Ik heb wel een aantal telefoontjes gehad, maar nog geen gesprekken gevoerd.”

Aan zijn tijd aan de Roodemoolen bewaart Van den Ban prettige herinneringen. ,,Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en had het liefst hier mijn loopbaan afgesloten. Maar helaas kan ik het niet langer combineren. Mijn trainerscarrière staat voorop.”

Van den Ban is Frank de Groot (SV Hillegom) en Ronnie Verplancke en Yordi Teijsse (beiden Quick Boys) de vierde basisspeler die Ter Leede gaat verlaten.

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN