,,Dit is misschien wel een van de mooiste stappen in mijn carrière”, vertelt Martijn Le Conge. ,,Noordwijk is een prachtige club. Ik ben nu daar waar ik wil zijn.” De verdediger komt over van FC ’s-Gravenzande, de hekkensluiter in de Hoofdklasse B.

Le Conge is de eerste aanwinst van de Noordwijkers. De Rotterdammer had naar eigen zeggen meerdere reden om voor de roodwitten te kiezen. ,,Punt 1 is dat Stefano Goncalves één van mijn beste vrienden is. Daarnaast ken ik Dogan Corneille goed van onze gezamenlijke periode bij Alphense Boys. Verder heeft Noordwijk een schitterende accommodatie, die misschien wel profclub-waardig is, en een prima uitgangspositie in de top van het amateurvoetbal.”

In november speelde Le Conge tegen zijn toekomstige club. FC ’s-Gravenzande verloor met 2-0, maar de verdediger maakte indruk. ,,Na afloop kwam Marcel Akerboom naar me toe en hij zei dat ik een goede wedstrijd had gespeeld en dat ze me zouden blijven volgen. Toen Dogan vervolgens bijtekende, is de bal gaan rollen.”

Le Conge heeft al de nodige clubs achter zijn naam. Máár, benadrukt hij, elke overstap had zijn verhaal. ,,Ik ging van Excelsior naar Capelle en daar heb ik één jaar gespeeld. Ik heb het toen misschien iets te licht opgevat in de veronderstelling dat ik het toch wel zou halen. Vervolgens heb ik twee mooie jaren bij HBS gehad, met onder meer een kampioenschap. Omdat ik in die tijd werkte in Den Haag sloot dat ideaal aan.”

Alphense Boys

Le Conge ging vervolgens naar Papendrecht, omdat hij dichter bij huis wilde gaan spelen. Alphense Boys was zijn volgende stop. Le Conge was in zijn eerste seizoen dichtbij promotie naar de Topklasse. Maar na de supportersrellen rellen tegen Haaglandia werd Alphense Boys juist teruggezet naar de Eerste Klasse.

Le Conge koos twee jaar later voor een stap hogerop bij FC s-Gravenzande. Hij had inmiddels zijn studie Rechten, die hij op zaterdag volgde, afgerond en besloot weer aan het zaterdagvoetbal te gaan ruiken. Het avontuur bij FC ’s-Gravenzande valt sportief echter tegen voor Le Conge, die in het dagelijks leven in Leiden werkzaam is bij Van Arkel Gerechtsdeurwaarders.

,,Ik had wel gedacht dat we om de plekken 8 tot en met 14 zouden spelen, maar niet verwacht dat we stijf onderaan zouden staan. Ik ga er alles aan doen om de club voor te behouden voor de Hoofdklasse, maar ben blij dat ik volgend seizoen bij Noordwijk weer een stap vooruit kan maken. De club is ambitieus en wil naar de Topklasse en uiteindelijk de Tweede Divisie. Ik denk dat het mogelijk is. De verschillen zijn klein. Noordwijk degradeerde vorig seizoen met 36 punten.”

Transferoverzicht Noordwijk

Blijft: Dogan Corneille (coach), Marios Lomis, Sander Bosma, Bryan Bröcker, Emiel Wendt, Axel Wend, Diederick Hoogerwaard

Vertrekt:

Nieuw: Martijn Le Conge (FC ’s-Gravenzande)

Foto: Alphense Boys

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO