,,Het was wel even wennen,  maar  ik ben zeker niet ontevreden. Al kan het nog wel veel beter”, valt Randy Ababio met de deur in huis.  De 21-jarige aanvaller, die afgelopen zomer op Ter Specke belandde, heeft inmiddels een basisplek bij FC Lisse veroverd. Nadat Roel de Goede enkele weken geleden tegen Kozakken Boys geblesseerd uitviel, vulde trainer Robbert de Ruiter de opengevallen plek links in de verdediging in door de Amsterdammer op die plek te posteren.

,,Eigenlijk ben ik van nature een aanvaller die het van zijn snelheid en zijn acties moet hebben”, stelt Ababio zich als voetballer voor. ,,Dat bedoel ik met wennen, want het is eigenlijk een vreemde positie voor me. Hoewel ik er in het verleden wel vaker heb gespeeld. Toch is aanvallen eigenlijk mijn ding.”

,,Achteraf kan ik concluderen dat het zowel sportief als op andere vlakken niet werd wat ik ervan gehoopt had.”

,,Op mijn huidige plek als linkervleugelverdediger komt het veel meer op kracht en strijd aan”, vervolgt Ababio. ,,Maar al met al gaat het me best wel goed af. Desondanks blijft het wennen. Bovendien is onze speelstijl niet zo aanvallend en dat houdt in dat ik echt mijn momenten moet kiezen. Ontevreden met mijn plek ben ik natuurlijk niet. Integendeel, ik wil graag spelen en als de trainer me neerzet waar ik nu speel vind ik dat ook uitstekend.”

Avontuur
Ababio, die in Nederland eerder in de jeugd van onder andere Zeeburgia, FC Volendam en FC Utrecht uitkwam, keerde deze zomer terug na een buitenlands avontuur bij het Zweedse AFC Eskils. Dat werd niet wat hij er zich vooraf van had voorgesteld.

,,Achteraf kan ik concluderen dat het zowel sportief als op andere vlakken niet werd wat ik ervan gehoopt had. Er waren nogal wat problemen op sportief en financieel gebied. De club degradeerde en daarna vertrokken er nogal wat spelers, waaronder ikzelf.”

Terug in Nederland meldde FC Lisse zich en daarna was het pleit snel beslecht. ,,Ik ben hier goed opgevangen. De club kende ik eigenlijk alleen van naam. Net als het voetbal in de Bollenstreek. Gelukkig voelde ik me snel thuis. Het duurde wel even voor ik echt in beeld kwam. In het begin speelde ik vooral in het tweede, waarna een blessure me enige tijd aan de kant hield. Toen ik weer fit was is het snel gegaan.”

Mispeer
Over zijn optreden tegen IJsselmeervogels van afgelopen zaterdag kijkt Ababio niet helemaal tevreden terug. Net zoals zijn ploeggenoten dat zullen doen overigens. Een mispeer van de verdediger luidde de 1-2 in, waarna het duel tegen de Spakenburgers uiteindelijk met 1-3 verloren ging.

,,Dat was natuurlijk een klote moment”, laat Ababio zijn gevoel spreken. ,,We weten nu helemaal wat ons straks na de winterstop te doen staat: wegblijven bij de onderste plaatsen. Nu eerst twee weken vrij en daarna weer volle bak aan het werk. Natuurlijk wil ik dat het liefste doen als aanvaller, maar zolang ik blijf spelen zal je mij niet horen. Het gaat er om dat ik stappen blijf maken en dat ben ik ook zeker van plan.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Luca Tarani naar A-selectie FC Lisse’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)