In een heerlijke Klassieker heeft Noordwijker Dirk Kuyt met Feyenoord verloren van Ajax. In de Arena werd het 2-1 voor de Amsterdammers. Feyenoord bleef met de zesde verliespartij op rij in de competitie op een vierde plek staan. De Rotterdammers werden gisteren door Heracles voorbijgestreefd op de ranglijst. Ajax nam de koppositie in ieder geval weer voor even over van PSV. De Eindhovenaren wonnen later op de dag van FC Utrecht en staan weer bovenaan

Feyenoord kwam in de Arena op een 0-1 voorsprong door een prima schuiver van Jens Toornstra. Amin Younes maakte na ruim twintig minuten met een knappe solo de 1-1. Een weergaloos zondagschot van Riechedly Bazoer zorgde voor de eindstand van de wedstrijd. Ajax kreeg nog de ultieme kans op de 3-1 vanaf de stafschopstip. Nemanja Gudelj schoot de bal echter hoog over.

,,Ik denk dat we het opzich goed voor elkaar hadden, kwamen vroeg op voorsprong. Eigenlijk is hun eerste kans, gelijk een goal. Het doelpunt van Bazoer in de tweede helf was funest voor onze wedstrijd. Maar ik denk dat wij hier vandaag niet hadden hoeven te verliezen”, liet de van oorsprong Katwijkse Kuyt tegenover de camera van FOX Sports weten.

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN