Een grote opsteker voor Dirk Kuyt. De Katwijker boekte vrijdagavond met ADO Den Haag een zeer bemoedigend resultaat. Op bezoek bij PEC Zwolle, het team van oud-Katwijk-trainer Dick Schreuder, werd met 1-2 gewonnen.

Door de zege heeft Kuyt zichzelf weer wat lucht verschaft. De seizoensstart met 5 uit 5 was uiterst moeizaam. In Zwolle zag het er aanvankelijk niet goed uit. PEC nam na 26 minuten de leiding en had vervolgens naar een ruimere marge kunnen uitlopen. Dat gebeurde niet, waarna Thomas Verheydt ADO kort voor rust op gelijke hoogte bracht: 1-1.

Die goal gaf ADO vertrouwen, waarna in de tweede helft de volle buit werd veiliggesteld. Via een eigen doelpunt van Van Hintum werd het 1-2, een marge die de bezoekers niet meer uit handen gaven. ADO stijgt door de zege naar de dertiende plaats.

“We stonden vandaag als mannen op het veld”, concludeerde Kuyt na afloop tegen Omroep West. “We speelden de hele wedstrijd vanuit onze basisprincipes met durf en lef en ook naar onze kwaliteiten. Dat hebben we heel goed gedaan. Hopelijk geven de punten wat meer rust, waarmee de druk afneemt. Druk is namelijk onze grootste vijand.”