Dirk Kuyt heeft voor de tweede keer in vier dagen een ‘laat’ punt veroverd. Op bezoek bij Jong FC Utrecht maakte zijn ploeg maandagavond in de 89e minuut de 1-1. Doelpuntenmaker was Nigel Owusu.

Afgelopen vrijdag dwong ADO ook in extremis een remise af. Met tien man werd toen in blessuretijd een 2-2-gelijkspel tegen Jong AZ uit het vuur gesleept.

In de Domstad speelde ADO een prima eerste kwart. Er waren volop momenten van dreiging, maar ADO wist niet af te drukken. In de tweede helft kreeg Jong Utrecht de beste kansen en kwam het in de 69e minuut ook aan de leiding via Sanches Fernandes. ADO gaf echter niet op en dwong diep in de tweede helft de gelijkmaker af: 1-1.

Met het tweede puntje op rij schiet ADO niet heel veel op. Met vijf punten uit zeven duels staat de ploeg van Kuyt zestiende. Vrijdag moet ADO op bezoek bij koploper PEC Zwolle, de ploeg van oud-Katwijk-trainer Dick Schreuder.