Ajax heeft de titelrace weer enigszins spannend gemaakt. De Amsterdammers wonnen in de eigen Arena met 2-1 van Feyenoord, dat met Dirk Kuyt begon in de basis. Door de nederlaag is de voorsprong geslonken tot drie punten met nog zes duels te gaan.

Ajax kende een droomstart en stond al na een minuut op voorsprong door een treffer van Lasse Schone. Nieuwe aankoop David Neres, die voor het eerst in de basis begon, verdubbelde nog voor de rust de score.

Ook na de thee bleef Ajax de bovenliggende partij en mocht Feyenoord van geluk spreken dat het nog bij die 2-0 bleef. De Amsterdammers kregen grote kansen, maar faalden keer op keer bij de afronding. Michiel Kramer mocht in blessuretijd nog de 2-1 aantekenen, maar het veranderde niets meer aan de nederlaag.

Feyenoord mag woensdag in de herkansing tegen Go Ahead Eagles. Ajax neemt het dan op tegen AZ.