,,Ik vind het erg vroeg, eigenlijk veel te vroeg”, reageert Oscar Alkemade op het besluit van Noordwijk om hem hoofdtrainer af te maken. ,,Het is een klap en ik ben teleurgesteld. Maar ik ben niet verbitterd. Het is ook wel weer uniek dat ik wel bij Noordwijk blijf.” Alkemade gaat zich volledig richten op zijn rol als technisch manager.

,,Ik begrijp echt wel hoe het werkt in de voetballerij”, vervolgt Alkemade. ,Als ik op de stoel van de voorzitter had gezeten had ik nog gewacht. Ik had er nog geloof in. Aan de andere kant kan ik ook wel weer respect opbengen voor zijn beslissing om niet te wachten. Als het niet draait, worden kleine dingen groot. Mensen raken teleurgesteld en gaan klagen. Dat haalt de zaak naar beneden. De voorzitter voelt natuurlijk ook druk.”

Alkemade had zelf nog het gevoel dat hij de boel op de rit kon krijgen. ,,Kijk, ik ben niet blind en ving natuurlijk ook wel signalen op. Maar veel dingen hangen ook samen met geluk en pech. Je hebt ook een beetje geluk nodig.”

Gisteren verklaarde voorzitter Henk Hoogervorst zich genoodzaakt tot de beslissing te voelen, omdat het ‘gewoon niet langer ging’. ,,Als de resultaten uitblijven en je staat op gegeven moment derde van onderen, moet je de conclusie trekken dat het niet werkt. De selectie is sterker dan vorig seizoen en moet in staat zijn om in de top mee te draaien”, sprak Hoogervorst. 

Opvallend snel heeft Alkemade de knop weer omgezet. ,,Ik heb voor mezelf een rouwdagje ingelast, maar morgen (woensdag) ga ik gewoon weer aan de slag. Ik ben blij dat ik als technisch manager verder kan bij deze club. Daar ligt voor mij een mooie taak. Er is een driejarenplan bedacht en er moet voor de lange termijn veel geregeld worden.”

Alkemade werd afgelopen zomer eindverantwoordelijk voor het technische beleid gemaakt en tekende voor twee jaar. De dubbelfunctie van hoofdtrainer en technisch manager was echter te zwaar. Aanvankelijk werd besloten de functie aan het einde van het seizoen te splitsen. Door de teleurstellende resultaten heeft het bestuur dat nu vroegtijdig gedaan. Hoogervorst hoopt volgende week een opvolger te presenteren.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels